Humle & Mad

Godt øl – helt uden at du at bliver bedugget!

(*sponsoreret af lowalcohol.dk)

Lowalcohol.dk

Efter nu over et år, hvor alkohol lige pludselig ikke længere var en mulighed, så har jeg efterhånden stiftet en del bekendskab med alkoholfrie øl og vin. Dog var det svært at finde noget godt, og jeg nyder meget, at jeg nu igen kan indtage en lille smule god alkohol i ny og næ. Men bedst som jeg savnede at rigtig slukke tørsten i godt øl, og ikke blot smage lidt hist og her, så falder jeg over Lowalcohol.dk, der søger et par stykker til at teste deres alkoholfrie specialøl. Jeg takker ja til at smage mig igennem en kasse med 7 blandede øl derfra, og du har allerede set nogle af dem på min facebook eller, hvis du følger min private instagram.

Her kommer en oversigt over hvad alle øllene har at byde på, samt et par ord om, hvilken øl du skal vælge hvis du er til det ene eller det andet. Håber at du efterfølgende også tænker at øl ikke kun er noget med alkohol i.

ü nn alkoholfri øl fra kehrwieder. En rigtig humlebombe.

ü NN fra Kehrwieder

 • Alc. 0,4%
 • 33 cl ren nydelse
 • Bitterhed: 45 IBU
 • Drikketemperatur: 7 grader

Duft: Blomstereng vælder ud af flasken, det friske korn og brødet følger trop. Det er lækkert allerede inden første tår. 

Smag: Selvom der ikke er alkohol, så er der fylde, rundhed, og karamel til at give en god krop. Den balanceres med en behagelig bitterhed og tonsvis af tropiske humlearomaer. Lækker med lækker på. 

God humlesmag ved bøvs forlyder det mit øre… Og så må jeg nok tilstå at dette er en af mine favoritter.

Naked fra BRLO - en alkoholfri citronstærk øl.

Naked fra BRLO

 •  0,2% Alc.
 • 33 cl. gyldne dråber Pale Ale

Duft: Lemondrop! Tænk på de trekantede vicks i 90’erne. Jeg kendte ikke denne humle før i dag, men den lever op til sit navn og er her i en fræk kombi med ristet brød.

Smag: Let syrlig på tungen, en kortere humlebitterhed, mega meget citrus, svirls i munden af mandarin, og en fin eftersmag med god bitterhed og karamelsødme.

Humler: Bavaria mandarina, lemondrop, citra. Hvis du ikke kan få citrus nok og godt kan lide lidt mere maltfyldige øl, så er denne øllen for dig.

Hoppy Lager fra Brothers in law - en rigtig humlet og lækker alkoholfri lager.

Hoppy Lager fra Brothers in Law  

 • 33cl Hollandsk lager
 • 0,5% Alkohol
 • 19 IBU
 • Lys og let

Duft: Grapefrugt og passionsfrugt møder dine næsebor, og lokker dig til at slukke tørsten i store slurke.

Smag: Lækker let bitterhed, god mundfylde og tør med en let gærsødme. Lige som det ønskes.  Rigtig rar og vel balanceret, nemt at drikke og vil gøre sig rigtig godt til mad, men også til havearbejdet. Lette tropiske frugtnoter i smagen og god grøn bitter eftersmag. 

Jeg har en svaghed for humlede lagers, hvilket jeg desværre ikke så ofte falder over. Og at der så findes en uden alkohol, som også smager godt – ja det er jo et rent lykketræf!

Playground fra VandeStreek

 • 33 cl. gyldne dråber
 • 0,5% Alc.
 • 50 IBU

Duft: God maltet sødme, karameller og Digistive kiks. Umiddelbart dufter det ikke som en sprød IPA, men… 

Smag: Easy drinkable, frisk, ikke kraftig humle, men lidt vådt korn. Let græsset. Men god bitterhed fra humlen. Overvejer om der har været en fejl eller om humlen hurtigt har fortaget sig, da den ikke helt passer på beskrivelsen online og fra Rookie Beers

også med twist cap!

Vermont IPA fra Mad Driver

 • 33 cl videns- og vildskab
 • Produceret i Katowice, Polen
 • 0,5% alk.

Duft: Græs, grannåle og ristet rugbrød. Duften fortager sig hurtigt efter skænkning. 

Smag: Fyldig i glasset, de anbefaler at man tager bundfaldet med, hvilket nok giver lidt ekstra krop og juiciness. Rigtig fed bitterhumle, der er ikke sparet på noget. Ikke meget maltsødme. Tør og sprød. Eftersmagen er bitter og grøn på den gode måde. 

Mosaic, cascade, citra, magnat en polsk bitterhumle, resin og citronmelisse. Husk at hvirvle bundfaldet med ved ophældning. Bryggeriets ordre! Og så husk at købe et par stykker, hvis du er til det lidt vilde øl. Den er god!

Energibajer fra Mikkeller

 • Isotonisk
 • 33 cl rendyrket energi
 • 0,0 % Alc.

Duft: Det er ikke en duftoplevelse, som vælter en. Malt og støvet korn sniger sig op i dine næsebor…  

Smag: Huskede ikke denne øl som en jeg satte pris på, men må sige at jeg blev positiv overrrasket. Der er noget mere friskhed og en lækker humlebitterhed end jeg huskede. Det er en øl med god balance, velbrygget. Samtidig en øl som mange nok kan være med på, men som heller ikke er kedelig. Kan snildt følge dem i at den er god til et løb (hvis man er typen som løber… efter andet end bussen!). Den gør sig helt sikkert også til grill eller pasta. Eller havearbejdet, for lige at kigge på noget jeg kan relatere til. Eftersmagen er let gæret, bitter og resinfyldt. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi mødes. Nogle gang skal man ikke opgive en øl efter blot en gang, man kan jo have været uheldig og få en gammel/dårligt opbevaret/fejlproduceret etc øl.

Drink’in The Sun fra Mikkeller

 • 33 cl. forårshumør
 • 0,3% Alc.

Duft: Den der gær! Den som vandt frem samtidig med at alkoholfri øl blev en ting som fyldte i specialølsverdenen. Den er helt sin egen og ganske frugtig og her krydret med vil jeg tro citra, og så en duft af intense nåletræer.

Smag: Der er tale om en meget let øl, dog med sødme fra den der gær, man smager nærmest ikke aromahumle, men blot en græsset bitterhed. Let drikkelig, men lidt til den kedelige side i forhold til hvad jeg ønsker. Så hvis du ikke er den store specialøldrikker eller hop head og bare gerne vil have en velkendt bajer, så er dette nok det tætteste du kommer, omend der heldigvis er langt ned til en grøn Tuborg. Kunne godt se den komme i en spand med is på en strand…  

En af de få med et ordentlig skum. Let citrus og bitterhed bliver tilbage på tungen.

SKÅL & Velbekomme

Se alle øllene her: alkoholfrie øl fra lowalcohol.dk

Lowcalcohol skriver selv:

Kvalitet betyder alt for os

Derfor sælger vi kun produkter, som vi har smagstestet, og som vi kan stå inde for. Vores smagstest har bragt os forbi rigtig mange produkter. Også langt flere end dem, vi har til salg i vores lille butik. Vi mener selv, at vi har Danmarks bedste udvalg af alkoholfri øl, vin, bobler og spiritus.

Fravalget er sket, fordi vi ikke kan stå inde for kvaliteten. De udvalgte produkter i vores butik skulle derfor gerne indeholde både smag og fyldighed, som er vigtige for en god smagsoplevelse.De fleste af vores produkter køber vi direkte hos de bedste mikrobryggerier i Danmark, Tyskland, Holland og Polen.

Vi håber derfor, at du kan finde alkoholfri drikkevarer, som passer til dig og dine behov. Og så vil du løbende kunne finde endnu flere produkter, efterhånden som vi får smagstestet markedet.

Tip os gerne, hvis du støder på et produkt, der kunne være noget for os. Vi er hele tiden på udkig efter spændende nyheder i denne alkoholfri verden, som hele tiden udvikler sig,

Skulle du have spørgsmål, så hører vi meget gerne fra dig.

De bedste hilsner
Henrik og Morten


Advertisement
This entry was published on 24/06/2019 at 15:01. It’s filed under Alkoholfri øl, Øl, Polsk øl and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: