Humle & Mad

Jul på Amager Bryghus

NU er det jul! Eller det er i hvert fald lige ved og næsten, eller om under to måneder, men det er heller ikke særlig lang tid, hvis vi tager det i forhold til et helt liv eller jordens eksistenstid.

Dagen i dag byder på Jul på Amager Bryghus, med friskbagte æbleskiver, og Anne-Mettes håndtrillede cirka halve million fantastiske pebernødder – bagt MED Amager juleøl.

Amager-teamet disker i år op med disse øller:

I år frigiver vi tre juleøl, som kommer på både flaske og fad – SAMT 3 andre, nye juleøl, som kun kommer som fadøl.

Men til jule-arrangementet på Amager Bryghus vil naturligvis kunne købe smagsprøver på alle 6 øl – frisk fra fad – og købe flasker med hjem af de tre øl, som findes på flaske.

Årets juleøl er:

Amager Julebryg 2019 NY!

6,5% Amber Ale

Vores faste julebryg, om end med en helt ny opskrift hvert år, men hvert år også en letdrikkelig og imødekommende tørstslukker. Ikke for sød, ikke for humlet og ikke for krydret. En bred og venlig juleøl, der kan indgå i de fleste sammenhænge og som passer til næsten al julemad, men som også uden problemer kan drikkes alene.

På fad og flaske

Winter In Bangalore

6% Tørhumlet US-style IPA

Vores faste bud på en humlet og forfriskende juleøl. En øl for dem, som føler trang til at rense smagsløgene for den tunge og fedtholdige juleøl og som finder de traditionelle julebryg for søde og for kraftige til formålet. En klassisk amerikansk-inspireret IPA med rigelige mængder aromahumle.

På fad og flaske

Reindeer Fuel 2019 NY!

10% Barley Wine

Nu på fjerde år fortsætter jagten på at lave den perfekte jule Barley Wine. Hvert år justerer vi lidt på det foregående års opskrift for at gøre den ENDNU bedre. Altid en fyldig, potent og yderst varmende øl i vinterkulden.

På fad og flaske

Santa’s Salty Nuts NY!

8% En juleporter, med et lille twist af salte hassel- og jordnødder. Fordi naturligvis er sorte øl også perfekt egnede til den kraftige julemad. Særligt hvis de lægger sig blødt og fløjlsagtigt på ganen. Det er hvad vi sigter efter med denne øl.

Kun på fad

Cold, Cold Christmas NY!

9% tørhumlet American Strong Ale brygget med hemmelige og ikke-eksisterende julekrydderier…. Vi mener at alt for mange juleøl bliver ødelagt af alt for mange mystiske og alt for dominerende julekrydderier. Vi vil med denne øl vise, at med den rette sammensætning af malt og humle, så kan man faktisk sagtens lave den perfekte Winter Warmer.

Kun på fad

Santa Goes Coco Nuts NY!

8,5% Stout med en diskret smag kokos. Fordi kokos bare smager godt og passer til alle tider på året! Hvem vil måske påstå, at de aldrig har spist en Bounty bar i julen? Nej vel….

Kun på fad

(OBS! Meget begrænset oplag)

Huset er som altid stuvende fuldt af unge som gamle, æbleskiverne triller ud af panderne og øllet flyder fra hanerne og i et hjørne lyser juleenhjørningen op.

Winter In Bangalore starter festen, og er ved at blive en klassiker. Rar og ligetil. Lige hvad man har brug for til at rense ganen mellem alle julerierne.

Santa’s Salty Nuts og Santa Goes Coco Nuts bringer tankerne hen til julens hjemmelavede konfektfad, i hvert fald det som huserer hos os til jul, dog minus et par kilo sukker eller tre. Det er lækre øl, med masser af nuance at nyde, men ingen dessert. Og det er godt, for der er vist rigelig slik på julebordet i forvejen.

Men Cold Cold Christmas tager virkelig kegler og bliver ved bordet her en favorit! Det er dælme en dejlig øl! Den kan alt det man kunne ønske sig af en juleøl. Humle, sødme, stærk karakter, fylde, det hele! Den kan det en rigtig juleøl burde kunne uden tilsatte brunkager – de kan nydes ved siden af!

Igen i år sælger vi en øl-julekalender: 24 forskellige Amager-øl, som kan forsøde ventetiden op til juleaften – én øl af gangen…

Rigtig glædelig jul herude fra Amager Bryghus af. Husk nu at julen bliver bedre med god øl!

Advertisement
This entry was published on 26/10/2019 at 14:58 and is filed under Øl. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: