Humle & Mad

Pumpkin Pie – Havens høstkage

pumpkin

Det er efterår, det er lidt gråvejr, og det er høst- og kagetid. Så jeg foreslår at du bager dig en tærte og inviterer en god ven eller to forbi til lidt hygge og en god sludder, for vi skal huske at nyde tilværelsen og nyde de smukke efterårsfarver. Og hvilken bedre måde at gøre det på, end med godt selskab og en lille kage?!

Tærten er nem og alle kan være med. Du kan nemt hive ungerne med ind i projektet. I kan jo evt. lave en fin græskarlanterne i samme ombæring og pynte lidt op i mørket. Det fyld som I i så fald har til overs kan I benytte til at lave græskarpuré ud af. Ellers har jeg også beskrevet nedenfor, hvordan du hurtigt kan lave puré af et helt græskar. Du kommer til at have en masse puré i overskud, men gem det. Evt. i fryseren til endnu en tærte, ellers kan du bruge det til den skønneste suppe.

Pumpkin Pie til 10 personer (den er mælkefri og glutenfri, men tro mig, den smager stadig hammer godt!)

pumpkin pie gluten free, milk free, cake recipe

Til tærten skal du bruge et 25 cm tærtefad.

Tærtebund:

3 spsk kokosolie

4 spsk olivenolie

2 dl havregryn

1 dl majsmel

1 dl boghvedemel

1 æg

1/2 tsk sukker

1/8 tsk salt

Fyld:

6 dl græskarpuré (*se opskrift nedenfor – køb et almindeligt græskar, eller butternutsquash, hvis du foretrækker det)

3 æg

1,5 dl kokosfløde

1,5 dl dadelsirup

1/2 dl steviastrøg

2 tsk kanel

2 tsk stødt ingefær

1 tsk kardemomme

1/4 tsk stødt nellike

1/4 tsk stødt muskatnød

1/4 tsk salt

Tilbehør:

Du kan vælge at være hel traditionel og servere din pie med flødeskum, eller du kan gå den lidt lettere vej og benytte Oatly’s iMat Fraiche, der supplerer den lidt tunge pumpkin pie rigtig godt. Hvis er mere til det fede og fyldige, men forsat mælkefrie, så foreslår jeg at du køber Irmas lækre øko-kokosmælk og smider den på køl i et døgns tid. Herefter tager du det fede af mælken fra – det pisker du så luftigt og bruger i stedet for almindelig flødeskum. Det er lækkert lige at tilsætte en smule citron til cremen og hvis du er rigtig frisk, så smider du også lige lidt friskhakket mynte på.

pumpkin, pumpkin puree

Fremgangsmåde:

Først laver du din tærtebund – det er meget nemt og simpelt. Jeg tillod mig (som altid) at bruge lidt hjælp og lod min Bamix gøre arbejdet for mig.

  • Kør alle ingredienser i minihakkeren indtil de lige sidder sammen (eller ælt det let i hånden, men ikke for meget)
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform og vent til fyldet er klar

Jeg ville ønske at jeg kunne rulle den fin og flot ud, men med de her lidt grove og glutenfrie deje, så er det nærmest ikke til. Derfor er jeg nærmest konsekvent gået over til blot at trykke dejen ud i fadet. Så er der også det mindre opvask og mere tid til hygge, sjov eller måske træning?

*Før du kan lave fyldet, skal du have lavet en græskarpuré – Den er nem at lave og det kan nærmest ikke betale sig at købe den færdig.

  • Tag dit græskar, skær det over på midten og fjern kerner. Kernene kan du evt. riste på panden med lidt salt og drysse hen over aftenens salat eller suppe.
  • Placer dine to halve med ydersiden opad på en bradepande i ovnen ved 185 grader i omkring en time – hold øje fra 40. minut. Når de er færdige kan du med stor lethed stikke en kniv hele vejen igennem.
  • Skrab fyldet ud af skallen og blend. Nu har du din puré.

Nu kan du lave selve fyldet – Det er i og for sig også meget let. Det handler blot om at blande ingredienser.

  • Pisk æggene i en stor skål og tilsæt sirup, stevia, krydderier og salt.
  • Rør græskarpuréen i sammen med fløden og pisk indtil det er jævnt.
  • Hæld fyldet i tærteformen og bag først i 15 min ved 220 grader og derefter ved 175 grader i 50-55 minutter.

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle i et par timer inden du anretter den med lidt fløde eller creme og smækker benene op og nyder resten af dagen.

Rigtig godt efterår til dig! Husk at skylle kagen ned med en af årstidens lækre øl, gerne noget lidt mørkt og fyldigt. Du kan jo gå all in og købe dig en Pumpkin Spice Beer…

Skål & VELBEKOMME!

This entry was published on 26/10/2018 at 15:20. It’s filed under Øl, Dessert, Opskrift and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: