Humle & Mad

Don’t Worry Julebryg

Nu er det næsten jul, sådan rigtig jul. Tid til flæskesteg og and og hygge i det lille hjem. Mange drikker rødvin til maden, det skal de da have lov til, men faktisk passer en god, lidt rundt og mørk øl langt bedre til den traditionelle danske julemad.

Der findes heldigvis et hav af gode juleøl, du kan sætte på bordet og jeg har tidligere skrevet om nogle gode eksempler, som du forsat kan nå at fange inden den 24. December. Noget nyt er dog at der kommet en ganske fin alkoholfri julebryg fra Svaneke Bryghus. For lad os være ærlige, det er altså ikke særlig godt at blande kørsel og juleøl sammen. Men øllet smager godt, og passer langt bedre til maden end den der Fanta, og hjem fra juleaften skal man jo.

svaneke bryghus, don't worry julebryg

I sommers tilkendegav jeg at være rigtig glad for Svanekes Don’t Worry IPA. Vil dog sige at den skal fanges helt frisk for virkelig at rykke hos mig, men så er den også lækker. Da jeg så at den så kom i en juleversion tænkte jeg at det måtte jeg da teste. Øllen er en helt anderledes oplevelse. Her er tale om en blid, maltet og let øl. Ikke en øl jeg ville sidde og drikke alene, men en øl som vil gøre sig det godt til maden. Den har mange af de samme noter som du ville forvente af en julebryg, bare i en lettere udgave, hvor kroppen ikke fylder så meget og hvor den slukker tørsten lidt bedre. Det er ikke noget dumt bud på, hvad du skal drikke til jul, hvis du skal køre hjem eller har andre grunde til ikke at drikke alkohol, men forsat ønsker maltens sødme.

Nu vil jeg forsætte med at forberede julen og glæde mig til at juleøllet til julemiddagen kommer med posten senere i dag. Håber at du og alle de kære får en rigtig dejlig jul, med god øl og god mad.

Og husk! Sådan en god stout er ikke det værste at dele imens der pakkes gaver ud…

SKÅL & velbekomme

This entry was published on 22/12/2017 at 17:36. It’s filed under Alkoholfri øl, Øl, Juleøl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Don’t Worry Julebryg

  1. Pingback: Lavalkoholøl på Ølfestival 2019 | Humle & Mad

  2. Pingback: Instinct By Svaneke | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: