I lørdags var en stor dag for det Ama’rkanske bryghus, som vi alle kender for deres humoristiske etiketter og deres store forbrug af humle. Amager Bryghus har vokset sig stor og verdenskendt på kun 10 år. Den runde fødselsdag skulle selvfølgelig fejres med et brag, og hvilken bedre måde end med godt øl og god spise, og, nårh ja – HELT VILDT MANGE mennesker!!! TILLYKKE!!!
Amager Bryghus store gilde!
For en der ofte har taget turen til Amager Bryghus, også til de større events, så er det her helt klart første gang jeg har set så mange folk på vejen derud. Industrikvarteret var lige pludselig blevet livligt, som Amager strandpark i solskin (eller måske ikke helt sååå fyldt, men alligevel…). Nede på selve bryghuset var antallet af folk, der var kommet for at fejre drengenes fødselsdag, faktisk så overvældende, at man knap kunne se ind ad porten. Det må da siges at være en invitation, som er blevet vel modtaget!
Inde i bryggeriet var der blevet rykket om i dagens anledning, og lavet en ekstra bar, et ekstra område til at nyde sin øl i, en ekstra kasse til at købe kasser i, og stande med gode sager fra Johns Hot Dog Deli, østers fra Hav og pølsemanden fra Kvickly Middelfart. Der var altså alverdens lækkerier til at stille sulten med, efter at man havde besøgt en af de 18 haner med godt – og overejende stærkt – øl. Bryggerne havde nemlig sørget for at fejre 10-året med øl, der var tæt på 10% i ABV. Specielt til dagen havde de brygget øllene Cody, Marianna og Dario, der alle sparkede fra sig, på hver sin måde, og på samme tid var bløde som påskelam. Lige som de tre bryggere… Og eftersom påsken var lige om hjørnet frigav Amager Bryghus selvfølgelig også årets omgang af KÅÅÅD og No Rice & Curry, der må siges at være det mest læskende at skylle påskemaden ned med – eller blot slukke tørsten ovenpå påskens familietamtam.
Øl, god mad, og øl, øl, øl
Dagen var en fest, fyldt med glade og festlige folk, fra nær og fjern, både børn og voksne – ja, der var sodavand til ungerne, så ingen stive mindreårige her. Kun et par fulde voksne… Men da bryggeriet flytter til nye lokaler i løbet af sommeren blev dette den sidste fest på denne adresse, og så må man gøre det med manér. Hvis du endnu ikke har smagt de nye øl, så skynd dig ned til din lokale ølhandler og find din favorit. Min personlige favorit endte nok med at være Dario, han havde altså noget saft og kraft, som var værd at smide en del guldmønter efter…
SKÅL & VELBEKOMME
Vil du kigge nærmere på, hvad Amager Bryghus’ øl og event går ud, så tjek det her.
Pingback: Hermit Thrush & Amager Bryghus Collab Brewing | Humle & Mad