Humle & Mad

Årets nye øl 2016

Dagen i dag byder på 4. og næstsidste kåring for i år. Jeg synes at det er fedt med dette samarbejde på tværs af de danske ølblogs. For mig er det rigtig spændende at se hvad de andre finder på, og om jeg måske har overset noget virkelig godt i 2016… 

Nye friske øl

Dagens kåring går jo på Årets nye øl 2016, om det er ind- eller udland er helt op til den enkelte blogger. Da jeg desværre ikke har fået SÅ mange nye udenlandske øl, som jeg med sikkerhed kan datere til 2016, så har jeg valgt at fokusere på noget friskt og nyt herhjemme fra. Det er nok lidt typisk mig, at falde for noget der er dugfriskt, for når det drejer sig om en af mine favoritøltyper, så er friskheden essentiel. Som du nok har luret, så er jeg MEGET glad for IPA’er, og derfor var det også oplagt for mig at kigge i denne retning når den bedste nye øl skulle findes.

Årets nye øl 2016

Foruden at være en humlebadet IPA, så har denne nyhed en af mine favoritingredienser med sig i rygsækken – nemlig rug. Jeg er vild med det rug gør ved øllet. Elsker den syrlige sprødhed, og når det så blander sig med noget så herligt som Simcoe og Mosaic, så er det svært ikke at ende med noget magisk. I hvert fald når bryggeren har styr på sine IPA’er.

Denne herlige IPA, som du bare MÅ smage er:

RYE SO SERIOUS – fra BRAW

Hvis du ikke lige har hørt om denne nye øl før, så er det helt forståeligt, for hele brandet BRAW er først lige blevet lanceret i denne måned. BRAW er et nyt, ekslusivt underbrand til Nørrebro Bryghus – brygget af Emil Rosendahl.

Grunden til at RYE SO SERIOUS render med titlen som Årets nye øl 2016, bunder i det gode, det friske, det nye og det gennemarbejdede produkt. Øllen, der før du når ind til den flydende del, præsenterer sig selv som en super lækker lille sag, er virkelig gennemført. Flasken den kommer i er den perfekte håndbajer, etikettearbejdet er lækkert og moderne, uden at være for meget. Less is more?! Når du så hælder øllen op mødes du af en meget uklar væske, men med en smuk farve og et fint skum. Hvis du så løfter glasset op til næsen sparkes du nærmest i ansigtet af frisk humle – og hey, hvem kan ikke lide simcoe og mosaic? Og ved du hvad? Jeg har det ok med at blive sparket i hovedet, når det blot er en lille humle der gør det. Smagen er velbalanceret, på trods af at den er SÅ meget! Der er styr på ingrediensernes samspil og formåen, med hvilke Emil Rosendahl formår at fremtrylle en rigtig god IPA.

BRAW blev lanceret på Depanneurs i Griffentfeldsgade, 2200 N – og med den massive omtale, som brandet lige pludselig havde fået blev der hurtigt fyldt op i den lille bar/kiosk… Rye So Serious flød lifligt fra hanerne og blev serveret i selskab med slagterbolsjer og lækkert artwork. Så jeg synes bestemt bare at BRAW skal forsætte med at være en succes og tage min/vores ølverden med storm. Der er jo altid plads til en mere!

 

Bliv klogere på Nørrebro Bryghus’ nye og lidt ekslusive lillebror lige her: BRAW!

Hvis det ikke var blevet Rye So Serious, så havde jeg været tilbøjelig til at se i samme retning som Rookie Beers – hele vejen ud til Amager Bryghus, for det er jo næsten altid godt! Og sidste år var det jo klart Amager Bryghus, der stjal billedet i denne kategori, og det var velfortjent. I år har jeg bare ikke fået drukket nok Amagerøl

Se de andre danske ølbloggeres kåringer lige her på deres egne blogs: 

This entry was published on 15/12/2016 at 17:30. It’s filed under Årets ..., Øl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Årets nye øl 2016

  1. Pingback: Små ølanmeldelser – What would black Jesus do? | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: