Humle & Mad

Årets udenlandske bryggeri 2016

I dag starter de danske ølbloggere på endnu en runde af “Årets bedste øl-halløj awards” – det betyder kort sagt, at vi gentager succesen fra sidste år, og i denne uge vil udnævne fem vindere indenfor fem forskellige kategorier. Udover at vi har samme kategori hver dag, så er der intet samarbejde, eller aftalt spil omkring vindere osv. Det er altså frit for den enkelte blog at kåre den rette i hver kategori.

Du vil kunne se alle de andre kåringer lige her:

Årets udenlandske bryggeri 2016

Denne kåring har været rigtig svær for mig, da jeg føler at jeg har været lidt for meget offline til rigtig at have fulgt med i, hvad der virkelig har rykket i den store ølverden. Derfor skal jeg ikke afvise, at denne kåring kunne have set helt anderledes ud, hvis min tilstand havde været tilbage til normalen. Jeg har dog valgt at tage udgangpunkt i, at det kårede bryggeri somehow skulle kunne byde på noget opmærksomhedsvækkende. Noget der gør, at de træder frem blandt alle de mange gode bryggerier som vi i dag har til rådighed på verdensplan. Jeg har, ligesom sidste år, valgt at kigge over på den anden side af Atlanten, og endnu engang også et bryggeri, der har været et smut forbi både CBC og Amager Bryghus for at lave et samarbejdsbryg.

Må jeg præsentere….

Fonta Flora

IMG_0551

Fonta Flora får lov at løbe med titlen Årets udenlandske bryggeri 2016, fordi de har turdet sprænge grænserne for, hvad jeg i hvert fald forventer af et mikrobryggeri. De tager ordet CRAFT BEER i den bogstaveligste forstand, og forsøger at gøre alting fra bunden af. Den store drøm er at være selvforsynende og tilmed også kunne drive en restaurant sammen med bryggeriet, så det bliver til en selvforsynende brewpub, eller noget i den stil. Allerede nu forsøger Todd og Sarah at bruge så lokale råvarer som muligt, og de er bestemt ikke bange for at bruge ingredienser, der ligger udenfor reinheitsgebot. Deres øl er spændende og noget, som man ikke nødvendigvis forventer når man tænker på øl. De har dog styr på både det traditionelle så som IPA, og det lidt mere legende. Så sent som på CBC fik jeg smagt en øl med rødbede!!! Deres store passion for den gode smag og deres hensyntagen til den grønne jord er ikke til at tage fejl af. Derfor får de titlen som Årets udenlandske bryggeri 2016 – TILLYKKE! 

 

Læs mere om Fonta Flora og deres grønne færd lige her:

Fonta Flora – Paste Magazine

Fonta Flora – Serious Eat

Fonta Flora – Mountain Xpress

This entry was published on 12/12/2016 at 18:16. It’s filed under Årets ..., Øl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Årets udenlandske bryggeri 2016

  1. Pingback: Årets Udenlandske Bryggeri 2016 – Stigbergets Bryggeri – Rookiebeers

  2. Pingback: Årets øloplevelse 2016 | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: