Humle & Mad

And i eksotisk forklædning…

Nu er det jo december og det betyder i min verden, at man godt må spise lidt mere and end man plejer! Jeg er vild med and, og rigtig mange veganere snakker om at mock duck simpelthen skulle være lækkert. Desværre er mock dock lavet på ren gluten, så herhjemme står den altså på rigtig and. En økologisk en af slagsen – de smager også meget bedre. Det er ikke meget kød vi spiser, så når vi gør, så skal det være godt, og det er vigtigt for mig at dyret har haft et godt liv og at det ikke blot er en belastning for miljøet.

Hvis du er i tvivl om, hvilken and du skal købe til jul, så vil jeg anbefale dig at tjekke Dyrenes Beskyttelses andeguide ud: Guide til juleand.

Den ret som jeg vil præsentere dig for i dag er dog ikke en hel and. Det er blot andebryst tilberedt på den skønneste, friskeste måde. Julet, men med et twist, der gør at den ikke bliver så fed og kedelig. Det er en ret jeg ofte laver, når der kommer gæster i juletiden. Jeg har valgt at servere den med bagte grønne bønner og lidt ristede gulerodsstænger med timian og masser af olivenolie. De grønne bønner udgør lidt en erstatning for pommes frites for mig. For hvis jeg skulle spise pommes frites, hver gang jeg havde lyst, så ville jeg være meget tyk…

Eksotisk juleand

Ingredienser:

1 andebryst eller 2 lår
1 appelsin – revet skal af en hel og saft af en halv 1 tsk salt
1/2 tsk peberkorn
1 stjerneanis
Evt en smule chili

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 250 grader
  • Riv skallen fra en økologisk appelsin
  • Tag din krydderikværn frem, hvis du har en. Ellers kan du bruge en morter
  • Kværn peberkorn, salt, stjerneanis og appelsinskal
  • Anbring din and i et ildfast fad og pres en halv appelsin ud over
  • Lad endelig de stykker af appelsinkød ligge, som ryger med under presningen. De smager skønt bagefter
  • Gnid anden i krydderi blandingen og giv den lidt ekstra salt på skinsiden
  • Sæt fadet i ovnen og giv det 10 minutter v. høj varme
  • Skru ned til 165 grader og lad anden simre i 25minutter
  • Tag fadet ud og lad anden hvile i fem minutter inden servering

    Hæld endelig skysovsen over dine grøntsager. Det smager himmelsk!

    Jeg håber at du kommer til at nyde retten – jeg har i hvert fald aldrig fået klager over den.. Hehe. Generelt er jeg vild med at krydre ting med diverse citrusfrugter, og her i juletiden bliver det automatisk til appelsin og mandarin, da de alligevel er alle vegne her i hjemmet. Men husk nu at bruge de økologiske. Alt det sprøjtegift er bare så usundt og dumt. Citrusfrugter er rimelig hårdføre, de klarer sig fint uden sprøjtegift.

    ANBEFALING: Drik en Belgisk Dubbel til anden – fx Corsendonk Christmas, for rigtig at komme i julestemning.

This entry was published on 03/12/2016 at 16:00. It’s filed under Øl, Juleøl, Mad, Opskrift and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: