Humle & Mad

Kokoskugler a la bounty

En lækker snack! 

– et gensyn fra da jeg bloggede på nu lukkede NeoBlack

Snacks, snolder, lækkerier… Mmmm! Mmm! Mmmmmm! Kender du ikke de dage, hvor du ikke kan tænke på andet? Sådan har jeg det i hvert fald ind imellem. Jeg har det til gengæld også sådan at jeg ikke må få sukker og tilsætningsstoffer med mere, så det er ikke bare at gå ned og tømme den nærmeste slikbutik. Faktisk har jeg aldrig rigtig haft lyst til at gøre det… Mine veninde syntes at jeg var kedelig at købe snolder med før jeg blev sukkerfri, men det er bare fordi at jeg hellere vil have alt muligt andet sødt end det der fabriksfabrikerede sukkersjov.

Jeg craver god chokolade, fed karamel, sødmefulde dadler, nøddestykker, god is og al den slags… Et enkelt hjemmelavet bolsje i ny og næ, og en sjælden gang i mellem en vingummi. Heldigvis så er jeg jo kreativt anlagt i køkkenet og nyder en god udfordring. For som du sikkert kender til, så forsvinder den der lyst til noget lækkert ikke bare lige med det samme. Slet ikke, hvis du sidder i dagevis og skriver eksamen…

Derfor er jeg i fuld sving med at udvikle lækkerier uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter, uden gluten og uden kunststoffer. Rene, små vidundere som stiller trangen til noget lækkert og syndigt – helt uden at fucke din krop op! Så kan du også drikke dine juleøl med endnu bedre samvittighed.

En af de første opskrifter som jeg fik kreeret var efter en længerevarende bountycraving. Den ville simpelthen ikke smutte. Det skal også lige indskydes her at jeg eeeeelsker kokos!!!! Så jeg overgav mig til lysten og gik i køkkenet for at knække koden til den sundere version af bounty. Heldigvis har jeg den sødeste studiegruppe som altid står parate til at prøvesmage mine forsøg og det samme gjorde de denne dag. Kokoskugler a la bounty var godkendt med det samme og kan findes på instagram med lovprisende ord om at det er den lækreste snack EVER! Jeg var lykkelig!

Det er alt for længe siden at jeg har fået lavet en omgang kokoslækkerier, men du skal jo ikke lide nød her i juletiden, så jeg hoppede en tur i køkkenet for at lave nye forsyninger og tage et par billeder… De her snackkugler kommer med mig til alle julearrangementer her i den næste tid og jeg glæder mig til at spise mig tyk og fed i dem. Jeg tror dog at der skal en del til, før end at det virkelig sætter sig, for de er sprængfyldte med nærende ingredienser. I hvert fald ville jeg blive tyk af det sunde fedt…

Kokoskugler a la bounty

Ingredienser:

1,5 dl Økologisk kokosmel – det smager altså meget bedre

0,5 dl Fint kokosmel (det til bagning)

1 spsk Knuste hørfrø

1 spsk Hemp protein

1/2 tsk Knust stevia

1 knsp Salt

1,5 dl Økologisk kokosmælk

100g Mørk chokolade på 85% eller 92% – Viviani laver nogle helt vildt lækre plader, det samme kan siges om Coops nye øko på 85%

Fremgangsmåde:

 • Kog kokosmælken i ca ti minutter sammen med en knsp salt og 1/4 tsk stevia. Den skal reduceres til ca. 1 dl
 • Lad den køle af
 • Hæld kokosmelet, hemp protein og hørfrø i en minihakker
 • Kør de tørre ingredienser sammen med den afkølede mælk indtil det er godt klistret
 • Rul kugler ud af massen og sæt dem i fryseren i nogle timer
 • Hak chokoladen groft og smelt den i et vandbad eller i en chokoladesmelter
 • Tag dine kugler ud af fryseren og dyp dem i chokoladen
 • Når du løfter dem ud af chokoladen så kan du passende slå ganske let, gentagne gange, på håndledet af den hånd, som holder kuglen, på den måde ryger overskudschokoladen nemt af og du får en mere jævn overflade
 • Hvis du er en lille chokoladegris, så kan du også bare øse dem til i chokolade, det er lidt en smagssag
 • Lad kuglerne stivne let inden du sætter dem på køl

img_9140

img_9150

Når kuglerne er afkølet kan du spise dem. Det går rimeligt hurtigt når midten er frossen. De kan opbevares i køleskabet i flere dage, måske mere end en uge, måske mere… De har aldrig overlevet mere end en uge herhjemme. Vi spiser dem nemlig alt for hurtigt! Det var det der med at jeg EEEELSKER kokos!!!

God kvalitet

Det er dog også vigtigt for mig at benytte mig af en god chokolade, da jeg synes at der er stor forskel på kvaliteten. Ikke dermed sagt at du skal købe den dyreste, som du kan finde. Som jeg har anbefalet i ingredienslisten, så er VIVIANI et godt bud. Den ligger i den billigere ende af det økologiske chokolade og er til at finde steder som Føtex og nogle gange Netto, eller i hvert fald online. 85% af tiden køber jeg økologisk chokolade og jeg er altid på jagt efter en ny god chokolade. Jeg prøver mig lidt frem og køber en lille plade her og en lille plade der, for at udforske markedet. En af de næste plader, som jeg vil forsøge mig mig, bliver noget fra HOTEL CHOCOLAT. De har nemlig en hel del mælkefrie produkter og så har de faktisk chokolade på 100% KAKAO og det er jeg vild med! Det er fantastisk som en lille snack eller i madlavning, hvor det virkelig kan løfte en ret… Mmmmm!

TIP: Jeg kan anbefale at lave dobbeltportion af kuglerne og kun overtrække halvdelen. Så har du en lige en hurtig omgang snacks i fryseren som blot skal overtrækkes. Halvdelen af arbejdet, men hele glæden! 

This entry was published on 27/11/2016 at 13:30. It’s filed under Mad, Opskrift and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Kokoskugler a la bounty

 1. Muy rico. La receta es maravillosamente explicada y creo que sabe delicioso.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: