Humle & Mad

Små ølanmeldelser – Chocolate Sombrero 

Navn: Chocolate Sombrero fra Clown Shoes
Type: Imperial Stout
Vol
.: 9%
Flaske
, 35 cl


Indkøbsmulighed
:
Online butikker:
Boxbeers

Mikkeller

Maltbazaren


Fysiske butikker:

Fish & Beer

Duft:

Når kapslen ryger af flasken og den mørke øl rammer glasset mødes du af noter af tung og mørk chokolade og svesker, der sammen med hårdt ristet malt tager dit sind med til et varmt og rart sted, hvor ingen kulde skræmmer. Når øllen får endnu mere varme og ilt, vil du kunne begynde at fornemme de let krydrede noter, der så fint spiller op mod det sorte…

Smag
:
Den første tår af denne sorte øl byder på en overraskende let mundfylde, lidt vel meget kulsyre i smagen, og en mørk og sort ristethed – tænk brændt brød. Det overraskede mig, da jeg med det mexicanske tema havde forventet noget mere spark. Den er ikke særligt sød, og sødmen trækkes først frem når du lader øllet hvile lidt i munden. Det gjorde dog, at øllen fik lov at stå og varme lidt ekstra op, på trods af at den havde været ude fra køleskabet i hele 45 min. Men når øllen når sin rette temperatur, der nok overstiger de 9 grader, så sker der noget. De tilsatte krydderier kommer meget mildt frem, og du får et svagt og varmt hint af chili – slet ikke stærkt på nogen måde. Kanel gemmer sig diskret i mørket fra malten og lader kun lige sine aromatiske noter titte frem… Øllen rundes til sidst af med en smule vanille, der dog først viser sig her til sidst.
Jeg tog som nævnt øllen ud fra køleren 45 min før drikketid, og det anbefaler jeg også at du gør, hvis du rigtig vil opleve dens potentiale. Og hvis dit køkken også kun bliver omkring 18 grader varmt, så måske endnu tidligere. Det er en øl der kan klare de sydlandske temperaturer. Øllen var 11 måneder gammel da den blev drukket.

Bedømmelse
:
Chocolate Sombrero ligner en mexicansk vildbasse med gang i, men under det farverige ydre, får du en meget rolig og velbalanceret øl, der – når den har fået lidt varme og ilt – er en lækker og gennemført smagsoplevelse, uden krumspring og ståhej. Der er det mørke og hårdtristede som jeg holder meget af, kombineret med underspillede krydderier og en fin sødme. Humlen gør ikke det store væsen af sig, men det passer øllen godt. Drik Chocolate Sombrero når du trænger til at varme kroppen og drømme dig lidt væk…

Karakter
: 8

Etikettetekst
:

Roasted dark malts plus extra chocolate malts plus ancho chile plus cinnamon plus organic vanilla extract plus a chocolate eating, beer drinking, Clown Shoes wearing, multi limbed, gorgeous and glorious Mexican wrestler on the label. That’s the recipe for a Chocolate Sombrero!


Hvis du er nysgerrig efter flere ølanmeldelser, så tjek de tidligere her på bloggen.

This entry was published on 30/10/2016 at 16:20. It’s filed under Amerikansk øl, Øl, Ølanmeldelse and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: