Humle & Mad

Den bedste (glutenfrie) pizza i Hamborg…

Har du også altid lyst til god mad? Jeg har! Og ret ofte er det lækker italiensk mad som tankerne bliver ledt hen på. Jeg har altså bare et blødt punkt for det køkken. Det kan dog godt være lidt problematisk, når jeg har valgt at leve mælke- og glutenfrit, grundet allergi. Så når det endelig er muligt hopper og danser jeg som en ko der bliver sat på græs om foråret… Derfor ser jeg det også som en vigtighed at få spredt budskabet, når jeg finder steder, hvor kvalitet møder glutenfri. 
Rudolph’s:

Jeg var tidligere på året et smut forbi Hamborg, hvor jeg i min søgen efter god glutenfri mad, der ikke var det sædvanlige, gentagne gange faldt over navnet Rudolph’s. Når så mange snakkede så pænt om stedet, så måtte der jo være noget om det… selvom mængder ikke altid har ret. Jeg besluttede mig dog for selv at afgøre sagen. 


Med hele svigerfamilien under armen og et vældigt gråvejr, slog vi et smut forbi Rudolph’s, der ligger nede i havneområdet i Hamborg. Lidt væk fra centrum, men ikke længere end en rask gåtur, og så ligger der en italiensk delikatesseforretning i nærheden, som man passende kan svinge forbi på vejen…


Stedet ligger i en stor moderne bygning, og lige et par skridt nede af en lille passage, så man skal vide, hvad man leder efter. Der er dog et skilt. Rudolph’s er et stort sted, holdt i et møde mellem det moderne industrielle og gammel Italiensk stil. Der er også i bedste italienske ånd masser af plads til bambini – de har faktisk deres egen tegneplads, så mor og far, eller hvilken konstellation man nu har bygget familie efter, kan nyde det sidste af maden i ro og mag, uden utålmodige børn. 
Allerede fra start modtages du af et venligt og hjælpsomt personale. Ikke alle er italienske, men med bestyreren og køkkenpersonalet er der vist ikke meget tvivl om at de er italienere. Stedet oser også af Italien, flot smykning, en kæmpe montre med delikatesser udstillet (tror sagtens at du kan købe et stykke ost eller skinke med hjem), et monster af en espressomaskine og en bar, der ikke så ud til at mangle noget. Selv badeværelserne var holdt i fin italiensk stil, med lækre håndsæber og mange farver. 


Menukortet byder på et væld af traditionel pasta og pizza, og med udsigt til disken, er det tydeligt at råvarerne er i orden. Både pizza og pasta fås som glutenfri, og hvis du som jeg ikke spiser komælk, så er det intet problem at få gedeost på pizzaen i stedet for. De byder dog også på laktosefri mozerella, hvis du er mere til den slags…
Jeg hoppede på en klassiker med stærk salami og så ellers bare ost og tomat – diavola er altid godt! Resten af selskabet kom godt rundt i flere af de andre retter, og der var bestemt ingen klager. Rudolphs ved, hvordan man laver god italiensk mad! Tørsten valgte vi at slukke med enten øl eller vin, og selvom jeg er glad for begge dele, så måtte jeg hoppe på øllet denne gang, for de kunne byde på en mørk glutenfri øl – noget jeg ellers meget sjældent ser. Det var en lækker og mild mørk øl, der gjorde det rigtig godt som ledsager til den krydrede salami. Mener også at de havde en lysere pilsnertype på kortet, hvis dit valg af spise er lidt lettere end tung salami og gedeost. 


Rudolph’s er klart et sted, hvor jeg sætter mine ben igen, hvis jeg kommer forbi Hamborg. For god glutenfri pizza skal man ikke snyde sig selv for. Hvis det bliver en lunere dag, med dejlig sol og mindre vind, så er der også mulighed for at nyde maden på den lækre terrasse med kig til havnen… 
Bella Italia – birra e pizza ❤️


SKÅL og VELBEKOMME! 
PS. Beklager de manglende billeder inde fra Rudolph’s, men jeg var så optaget af min pizza at jeg glemte alt om det… 

This entry was published on 26/10/2016 at 15:45. It’s filed under Øl, Drik øl i byen, Glutenfri, Mad, Spis Ude and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: