Det er maj – det er nørdetid, og endnu engang løber årets Copenhagen Beer Celebration af stablen. I de velbevandrede ølnørders munde kendes festivalen blot som CBC, og markerer et must, når det handler om at opleve nye og vilde øl, som ellers vil være nærmest umulige at komme i nærheden af. Specielt fordi mange af disse øl brygges specielt til festivalen. Festivalen er verdenskendt i miljøet og byder på både øl og bryggerier fra hele verden – hertil følger selvfølgelig de dygtige bryggere, der står bag den succes, der har ført dem til dette års CBC. Alle bryggerier er udvalgt af Mikkeller-staben, og må år for år vise deres værd for at kunne deltage i festlighederne.
Det er altid en fornøjelse at se den alsidighed, som festivalen har at tilbyde. Hvad årets trend er plejer dog at være til at gennemskue, og i år havde den taget en skarp drejning væk fra det sorte og alkoholstærke øl over mod de frugtige og lettere øltyper så som saison, berliner weisse, lambic, mm. På trods af, at jeg elsker de sorte øl, så synes jeg at det var en lækker trend festivalen havde at byde på. Det er desværre alt for sjældent, at jeg får købt den slags øl til hjemmet; det er som oftest er noget meget humlet eller meget sort. Men måske det ændrer sig nu! Jeg må i hvert fald indrømme, at der var flere successer, der kunne gentages i løbet af sommeren.
Men det var ikke kun øllet, der var anderledes i år. CBC bød på ret nye omgivelser, da festivalen – ligesom (og ej at forveksle med) Ølfestivalen – havde fået vokseværk. I den forbindelse var nørdemekkaet flyttet fra det pæne Østerbro til øllets navle på det lidt mere urbane Vesterbro. Nærmere bestemt Øksnehallen ved Halmtorvet. Således centralt for indkøb og videre barcrawl efter festivalen. Dog var der fortsat alt for trængt på festivalen, og de mange gæster førte til smadrede glas, svedige pander og en del ventetid. At gøre gangene én meter bredere ville ikke skade nogen! Pølse-John var også som altid på banen, og sørgede for dejlige hotdogs med øltilbehør, men det var også tæt på eneste mulighed for en reel bid mad, da WarPigs ikke havde medbragt det vilde lager, og hurtigt løb tør.
Alt i alt havde jeg en god festival, og det var som altid et par gode dage med mange smil, glædelige gensyn og nye bekendtskaber.
I år må årets nye bekendtskab siges af være Todd & Sarah fra det amerikanske bryggeri Fonta Flora, der for første gang gæstede Danmark. Jeg mødte dem dagen før festivalen på Amager Bryghus til et lille collab-brew, men det kommer der er helt indlæg om senere. Indtil da kan jeg kun anbefale dig at tjekke dem ud!
Årets favoritter på ølfronten var:
- Bell’s: Expedition Stout – BA Bourbon Russian Imp. Stout 13,2%
- Fanta Flora: Funk Fuzz – Wild Ale (Peaches and Nectarines) 5,9%
- Bookersyder: Elderflower Lambic – Fruit Lambic 5,8%
- Boneyard: Notorious IIIPA 11,5%
- Sahtipaja: Röd Vinbär Lambic/ Rabarber Lambic Style 5,0%
En god blandet flok, der hver i sær havde en masse spændende og nyt at byde på. Og man skal jo huske en varieret kost!
Foruden øl kastede jeg mig meget kærlighed på cider og mjød, hvilket der heldigvis var spandevis af. Jeg vil varmt anbefale dig at kigge nærmere på
- Superstition
- Virtue Cider
- Cigar City Mead & Cider
- B. Nektar
- Sahtipaja
Og som en lille joker, så faldt jeg også for en skøn tør riesling fra 2013, der var noget helt for sig selv. Tjek det lille vinhus Meierer ud lige her!
Tilbage er der vist kun at sige tak for en rigtig god festival, og på gensyn næste år! Hvis ikke vi ses inden da, f.eks. på Ølentusiasternes Ølfestival her i weekenden!?
SKÅL og velbekomme!
Ps. Det her er god stil! Go allergiinfo!!! ❤ Bagby Beer – Keep up the great style and example!
Pingback: Nyheter om öl – 2016 – 57 - Mitt kök
Pingback: Ølfestival 2016 – Godt øl og glade folk | Humle & Mad
Pingback: Fonta Flora på besøg på Amager Bryghus | Humle & Mad
Pingback: Årets udenlandske bryggeri 2016 | Humle & Mad