Humle & Mad

Små ølanmeldelser – No Rice & Curry

No Rice & Curry fra Amager Bryghus

Type: India pale lager

Vol.: 5,0%

Flaske, 50 cl

Indkøbsmulighed:

Online butikker:

Fysiske butikker:

  • Ølbutikken
  • Barley Wine
  • Fish & Beer
  • Gunnar Madsen Vinhandel Østerbro

Duft:

Du mødes af frisk mango og grape, det vælter frem med syrlig humlefriskhed, nærmest som juice presset af friske humlekogler og junglefrugter.

Smag:

Lad dine smagsløg forføre af en let og frugtig dans på din tunge. Helt uden klæbende sødme rammes tungen af en frisk og skarp bitterhed, alt imens tørsten slukkes. Der er en let eftersmag af grannåle og friskklippet græs.

Bedømmelse:

No Rice & Curry er en øl, der vil frem i verden. Den starter dagen med guld i mund, og formår at få solen til at skinne på din dag. Med sin smukke gule farve, de intense tropenoter og associationer til friskpresset juice er der virkelig noget at komme efter. Det er langt fra en almindelig lager, men på samme tid bør du ikke være bange for at kaste dig over den – heller ikke selvom du bedst kan lide det pilsner og lager. No Rice & Curry er ikke tung, den er ikke voldsomt bitter eller sur… Den er i balance, letdrikkelig og en fantastisk tørstslukker. Faktisk burde enhver sommerfest have et fad No Rice & Curry stående til fri afbenyttelse.

Drik den frisk og lad dig føre bort til tropiske himmelstrøg – du vil ikke fortryde det!

Karakter: 8 (og 9 når den er helt frisk)

Etikettetekst:

I starten af 1900-tallet udvandrede Dragør-drengen Didrik Crappe til Trankebar for at etablere koloniens første sildemelsfabrik. Gennem hele sin opvækst i Dragør var Didrik tre gange ugentligt blevet fodret med sin mors Boller i Karry, der var krydret så gevaldigt, at den stakkels dreng ganske fik ødelagt sin fordøjelse. Nogle historikere mener, at sildemelet blot var et påskud for at Didrik kunne flygte fra sin mors bollegryder. Ifølge myten stod Didrik naglet til forstavnen, på den damper, der tog ham bort fra sit ellers elskede Dragør, og her – med en kæk Øresundsbrise i sit hår – skulle han have råbt ordene: ”Aldrig mere skal en karrybolle passere dette svælg”. Hjulpet af det gode lokale Trankebarske Lagerøl fik den unge mand atter styr på sin fordøjelse. Faktisk endte han med selv at etablere et bryggeri, hvis øl var så smagfuldt, at rygtet om det nåede helt tilbage til Danmark. Måske var sildemelet den unikke, hemmelige ingrediens, som alle talte om. Nuvel, snart sejlede dampere i rutefart fra Trankebar til Dragør udelukkende ladet med Didriks gode øl. Således var India Pale Lager født.

Hvis du er nysgerrig efter flere ølanmeldelser, så tjek de tidligere her på bloggen. 

This entry was published on 11/05/2016 at 07:51. It’s filed under Øl, Ølanmeldelse, Dansk øl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: