Humle & Mad
beermaze ølservice webshop øl online

Beermaze – de nye drenge på ølbanen

Hvordan ser du godt øl? For mig går godt øl hånd i hånd med idéen bag, og den lille historie om øllets oprindelse.

Der sker rigtig meget i øllets verden for tiden. Det boomer derudover, som var der tale om øllets svar på forårets babyboom. Overalt popper nye events og ølshops op – både online og offline.

Så da jeg for lidt tid siden blevet kontaktet angående endnu et nyt ølkoncept på stammen var det måske ikke den største overraskelse at der igen var skudt noget nyt frem. Det er virkelig en fornøjelse at se så mange engagerede ildsjæle, der brænder for det gode øl, ligesom jeg selv gør.

Månedlig ølservice med specialøl

I dette tilfælde er der tale om en videreudvikling af sidste års online-fænomen, med øl-webshops, der sørger for at du får godt øl direkte til døren. At Aarstiderne i sin tid startede denne trend, der passer perfekt til danskernes travle livsstil, er vi vist mange der er taknemmelige for.

Personligt er jeg kæmpe fan af at gøre mange af mine indkøb online, for når man er bosiddende i kbh, spiser lidt sjovt, og hverken har bil eller ladcykel, så kan det hurtigt blive en dagslang fornøjelse at få fyldt skabene op – og det der med at stå i kø seks gange i løbet af en dag er altså bare ingens yndlingsbeskæftigelse. På trods af det sætter jeg altså utrolig stor pris på de små lokale og personlige butikker!

Velkommen til Beermaze

*Kassen med øl er sendt fra Beermaze til undersøgelse og vurdering af konceptet

Denne nye webshop, som jeg er blevet præsenteret for, formår at give dig (og mig) det bedste fra begge verdener. Beermaze har kastet sig ud i et koncept, der ligger tæt op ad andre eksisterende koncepter, hvor du hver måned er så priviligeret at få leveret en hel kasse, fyldt med gode øl, lige til din hoveddør. Hos Beermaze er der dog den fine forskel, at du ikke blot modtager en brun papkasse med øl, du får sammen med øllene et lille hæfte med historier om hver enkelt øls baggrund, så du hjemme i stuen sammen med kæresten, vennerne eller din ølglade nabo kan blive klogere på, hver der ligger bag det øl, I nyder – igen helt uden at bevæge jer udenfor en dør eller køre på tværs af landet for at få denne lille personlige service.

For mig er det et meget tiltalende koncept, og jeg ser meget frem til at følge Beermaze i deres indtog på det danske ølmarked. Jeg håber at møde en virksomhed, der kan følge med efterspørgslen og føre en høj standard – der er nemlig ingen tvivl om, at ølmarkedet eksploderer over det ganske danske land.

Den første sending – ølkassen

Den første sending øl, som Beermaze har ladet mig få indblik i, består af en god blanding af:

 • La Trappe Quadrupel
 • Brugse Zot Dubbel
 • McChouffe
 • Gulden Draak quadrupel
 • Den swarte Sinjoor
 • Kasteel Donker
 • Delirium Tremens
 • Ugly Duck Imperial Vanilla Coffee Porter
 • Kwak
 • Trappistes Rochefort 8
 • Leffe Rituel 9
 • Hoegaarden Grand Cru

 

Ølkassen har altså et fint udvalg af kvalitetsøl, der både rummer gamle kendinge og nye bekendtskaber. Det er ikke så meget dansk mikrobryg, der er tale om, men en god blanding af fine øl fra forskellige anerkendte europæiske bryggerier. Det er en kasse, der ikke vælter nørden af stolen med nye overraskelser, men den indeholder rigeligt med gode specialøl til at kunne glæde både den mere garvede type og den der mere betragter sig selv som nybegynder. For mig handler det ikke altid kun om nyhedsværdi, for hvis et bryggeri rent faktisk laver en stor succes-øl, så er der bestemt ingen grund til at stoppe produktionen, blot fordi det ikke længere er en nyhed. Personligt sætter jeg stor pris på at vide, hvor jeg kan anskaffe mine yndlinge – det være sig øl, mad, tøj, mm. Jeg håber dog at Beermaze vil blande udvalget lidt mere på sigt og inkluderer flere øl fra de mindre bryggerier, så der kommer en fin balance i udvalget for nørder som mig…

Det lille hæfte, der følger med kassen er en samling af korte beskrivelser af øllet og dets kunnen. Det er for mig, der i forvejen bruger alt for meget tid på nettet med informationssøgning, en rigtig fin ting at få med. Så kan jeg holde fri og få min viden hjemme omkring bordet i godt selskab og med nærvær. Jeg kunne dog godt tænke mig lidt mere uddybende historie om øllet og de respektive bryggerier. Evt. et kortere interview med en brygmester om kassens tema. Personlighed er alt, og et lille personligt indblik i øllets virkelighed kunne være spændende til at bakke op om det gode øl.

Som du nok har opdaget, så har flere andre ølbloggere også kigget nærmere på Beermaze, der med en hurtig levering fik varerne frem, men jeg havde desværre lidt problemer med at modtage min kasse. Da kassen endelig kom frem var den i tip top stand, men jeg må tilstå at kundeservicen ikke var i toppen. Jeg endte desværre med at bruge unødvendig lang tid på at skaffe information om, hvor pakken befandt sig og fik den til sidst fordi jeg havde en opmærksom postmand i Irma, frem for oplysninger fra Beermaze. Det er vigtigt at kundeservicen er i orden, specielt når det er en onlineshop, hvor man ikke selv har kontakt med varerne før end at man modtager dem på adressen. Jeg håber at dette blot har været en stresset opstart og at Beermaze kan holde en høj standard og yde en lige så fin service som de fysiske ølbutikker. Hvis alt flasker sig, så håber jeg at de formår at udvikle sig med branchens trends og forbrugerens ønsker – i så fald er jeg sikker på at de nok skal finde sig til rette her i Danmark, og jeg ser frem til at følge dem.

img_0399

SKÅL og velbekomme!

 

This entry was published on 02/05/2016 at 14:45. It’s filed under Øl, Ølbutikker, Dansk øl and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: