Humle & Mad
husar bock kongebryg

Små ølanmeldelser – Husar Bock

Husar Bock – Kongebryg

Type: Bock

Vol.: 7,2%

Flaske, 50 cl

Duft:

Husar bock byder din sarte ølnæse velkommen med en mild og behagelig hilsen. Som oftest med bock er der ikke meget humle at spore. Her mødes du af liflige noter af karamel, rosiner og svesker og måske endda en smule hasselnød, hvis du dufter godt efter. Tænk på en hyggelig lun hytte i skoven…

Smag:

Noterne der rammer dine smagsløg er blide, næsten kærlige. Der er ingen bitterhed at spore, og de tørrede frugter fra duften optræder i et let syrligt optog sammen med karamelsødmen fra den velristede malt. Smagen er fyldig, men bestemt ikke tung.

Bedømmelse:

En sødmefuld, let drikkelig bock, der passer godt til regnvejret og hygge i striktrøjen indendørs, mens vi venter på, at forårssolen rigtig bryder igennem. Husar bock er meget som de klassiske tyske bock-typer bør være. Det er en øl, der passer godt til mad og let kan drikkes af store glas. Specielt hvis du ikke bryder dig om det bitre i øl bør du prøve kræfter med Husar bock.

Jeg giver den 6 ud af 10, da det er en fin og nem øl, der ikke gør nogen fortræd, men min personlige stil er der lidt mere spark i. Se også Æble Ale fra Kongebryg lige her.

Etikettetekst:

Husar bock er lavet i samarbejde mellem Soldaterjob og Kongebryg.

Øllen er produceret på den gamle garderhusarkaserne beliggende i Næstved.

Vores første hovedperson i denne serie af øl, er manden bedre kendt som Major Mentz: I 26 år var han i spidsen for garderhusarerne og fulgte de kongelige til dåb, bryllupper og begravelser. Han var også kongelig staldmester.

Soldaterjob: Et projekt under SK Development, der drejer sig om at hjælpe eks-soldater og udsendte soldater ind i civile jobs.

Kongebryg og SK Development giver for hver solgt øl 5,- til projektet.

 

This entry was published on 29/04/2016 at 15:30. It’s filed under Øl, Ølanmeldelse, Dansk øl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Små ølanmeldelser – Husar Bock

  1. Pingback: Pumpkin Pie – Havens høstkage | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: