Humle & Mad
top 5 øl bryggerier mikrobryg specialøl

Top 5 bryggerier jeg gerne vil besøge denne sommer

Foråret, i hvert fald det varme forår, lader vente på sig. Det bidrager til øget dagdrømmeri fra min side af. Foråret er smukt med alle de nyudsprungne blomster og træer, men jeg er og bliver et sommerbarn, der altid higer efter sol og varme. Så når foråret er køligt bliver mit sind lidt splittet og dagdrømmene kommer snigende mens jeg pakker mig ind i lune trøjer og halstørklæder inden jeg går ture og lytter til lydbøger og podcasts.

For tiden drejer mit drømmeri sig meget om at komme ud i det ganske danske land, nyde solen, sommeren og opleve nye ting. Jeg er dybt stimuliafhængig, hvilket gør oplevelser, der stimulerer flere sanser til optimale beskæftigelser. Det er bl.a. en af grundene til at jeg drømmer om at besøge en masse bryggerier i år. Der er som regel noget dejlig natur på vejen, et nyt sted med arkitektur, en historie, venlige mennesker og dejlige øl, måske endda mad og underholdning. Og der er så mange bryggerier her i Danmark, der virker så hyggelige, men jeg har bare ikke lige fået dem besøgt. Det der med at komme ud af lokalområdet kræver jo som regel lidt planlægning.

Top 5

  • Flying Couch:

    Velkommen til den lille ny i kvarteret. 2400’s eget bryggeri. Jeg glæder mig som en gal til at se hvad de har smart folk bag Flying Couch har fundet på i de højloftede lokaler i 2400 NV, B(r)ygmestervej. Men meget mere ved jeg faktisk ikke, så 21. maj, hvor de holder åbningsfest, bliver en dejlig overraskelse. Be there or be square!

 

  • Herslev Bryghus:

Bryggeriet, der er i kontakt med den danske natur, og der med sine vovede øl forstår at kombinere gammel dansk brygkunst med den danske natur. Jeg har ladet mig fortælle at bryghuset ligger i smukke omgivelser, og mens de serverer dejlig øl kan du nyde den medbragte madpakke. Det bliver helt sikkert til en gåtur langs fjorden, med en dejlig frokostpause på bryghuset.

 

  • Kongebryg:

Et lokalt samlingspunkt. Nede i Næstved er der noget der tyder på, at det lokale bryggeri har knækket en kode: De har skabt et bryghus, der samler det gode øl, den lokale befolkning, musik og mad i de smukke gamle kassernebygninger. Det lyder altså som om at man kunne få en rigtig god aften nede på Kongebrygs bryggeri.

 

  • Ratsherrn:

Den udenlandske brewpub, der bare summer af god stemning og hygge. Jeg kom forbi denne herlige brewpub på en tur til Hamborg, men den var fyldt til bristepunktet og vi var seks personer, så det var ikke lige til at snige sig ind. Stedet har ellers den hyggeligste gårdhave, stor og rummelig (men hyggelig), restaurant og synlige tanke så man rigtig kan få syn for sagen. Det er et must på næste Hamborgtur, for øllet er velsmagende!

 

  • Brewski:

Det svenske bryggeri med takt og tone i højsædet, hvor Mariana sørger for at alt er nydeligt… eller… Stedet hvor de misbruger tropefrugter i stor stil, kaster om sig med slang, heavy metal og kærlighed til hunde. Hjemstedet for den let genkendelige mand med den høje hat og overskægget (der oftere og oftere ses som tatovering…). Stedet der efter sigende skulle holde nogle vilde fredagsbarer (som jeg endnu ikke har nået!) og har travlt med at charme sig ind på hele Europa m.fl. mens de leder tankerne hen på sydens sol og sommer med deres friske bryg.

 

Hvem ved, måske ses vi derude? Indtil da, SKÅL og velbekomme!

This entry was published on 27/04/2016 at 14:18. It’s filed under Øl, Top 5, Ud og se verden and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Top 5 bryggerier jeg gerne vil besøge denne sommer

  1. Skulle Howling Monkey snige sig ind i top ti, så ved jeg hvor det foregår…

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: