Ølkage – det er vel det man kan kalde en klassiker?!
Vi kender den vel allesammen? Det er en af de kager, som du har spist med jævne mellemrum op igennem din opvækst, og som helt sikkert har været at finde til kaffemik i børnehaven eller på fritidshjemmet. Ølkagen har desværre været lidt overset de senere år og jeg er ikke helt sikker på at nutidens børn helt ved, hvad en ølkage er. Men den skal ikke gå i glemmebogen, for det er en GOD kage! Så derfor får du her opskriften på en nem, god og hurtig ølkage – bagt med øl, og spist med rigeligt smør!
Sælhundens Ølkage
– Det er nemt, velsmagende og lige til, så kast dig blot over kagebagningen…
Til 10 personer
Ingredienser:
- 400 ml Sælhunds Ale fra Halsnæs Bryghus eller anden kraftig brown ale
- 400 g Boghvedemel
- 100 g Fin majsmel
- 300 g Dadelsirup
- 2 tsk Natron
- 2 tsk Kanel
- 1 tsk Nellike
- 1 tsk Ingefær
- 1/2 tsk Allehånde
Fremgangsmåde:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen
- Bland øl og sirup sammen og bland det lidt ad gangen i melmixen
- Hæld dejen i en rugbrødsform, enten m. bagepapir eller velsmurt
- Bag kagen ved 175 grader i ca 50 minutter
- Lad kagen køle af og server den i tykke skiver med et lag smør – og en øl til!
Som du måske nok ved, så undgår jeg mælkeprodukter i min kost, (og jeg saaaavner ost og smør), hvorfor jeg altid er på jagt efter økologiske alternativer, som kan erstatte mælkeprodukterne. Smør har specielt været svært at finde en erstatning for, men jeg er faldet over denne fine guide, der helt klart gør det lidt lettere: Kend din plantesmørbar
Hvis du sagtens kan spise gluten og alt det der hejs, så kan du godt bage kagen med glutenholdig mel, så som hvede eller spelt.
SKÅL og VELBEKOMME!
Denne kage er inspireret af og udviklet over opskriften på ølkage fra Valdemarsro og indlægget her er en delvis genudgivelse af en opskrift fra da jeg bloggede ovre på NeoBlack.