Humle & Mad
amager_bryghus_forår_release_øl_craft_beer

Forårsøl, Double Black Mash og hygge på Amager Bryghus

Foråret er kommet! ENDELIG – i hvert fald i følge kalenderen. Det spirer da også fint og flot udenfor, hvor erantis, vintergækker og nu også krokus kigger frem fra vinterens skjul. Forårets komme betyder ikke kun mildere vejr og fine blomster – det betyder også KÅÅÅD, No Rice & Curry og Double Black Mash

Forårs-release på Amager Bryghus

Hvis du nu sidder og tænker, hvad disse tre skabninger er, ja så skal du endelig forsætte din læsning, for så har du brug for den følgende information… Når foråret nærmer sig, så slår Amager Bryghus traditionen tro dørene op og byder indenfor til hygge, kage og friskbrygget øl. De holder nemlig, hvert år en releasedag, hvor deres forårsøl bliver frigivet på bryghuset, og hvor du har mulighed for at smage dem, og flere andre øl fra sortimentet, samt købe kassevis med hjem, således at forårets humlede eller måske SORTE øl er i hus.

Humle_og_mad_paa_amager_bryghus_øl_ølindkøb_hygge

Amager Bryghus’ forårs-release byder altid på et hav af mennesker. Jeg har sågar hørt rygter om at folk står i kø, når dørene går op kl. 10.00 – på det tidspunkt sidder jeg med stor sandsynlighed og spiser morgenmad og forsøger at komme ud af døren og til Taarnby med det offentlige…

Det er dog fantastisk at komme ud på bryghuset, tømmermænd eller ej, for når man bliver mødt af denne unge dame, med en flaske Double Black Mash i hånden og et stort smil, ja så bliver ens dag lige pludselig meget bedre! Double Black Mash, er en fantastisk SORT SORT øl, med en utrolig karakter og en smagspalette, der ingen ende vil tage. Det er en øl, som du kan drikke med det samme, eller gemme i kælderen i mange år frem, for derefter at opleve at du forsat har en fantastisk øl i vente.

Humle_og_mad_paa_amager_bryghus_øl_double_black_mash_kage_mariana_schneider_brazil

Humle_og_mad_paa_amager_bryghus_øl_kage_double_black_mash

KAGE!!! & ØL!

Som traditionen også foreskriver, så bliver der budt på kage!!! Desværre må jeg ikke spise det, men jeg har hørt fra pålidelige kilder at kagen i sig selv er værd at rejse hele vejen til Taarnby for… Når den så kan nydes med friskbrygget øl til, så må det være dobbelt så godt! Fik jeg sagt at kagen også indeholder øl???! Hvis du følger Amager Bryghus på Facebook, så har du nok set de mange billeder, der bliver postet af kager bagt af Mariana Schneider som alle er bagt med øl som en af ingredienserne – MUMS!

Humle_og_mad_paa_amager_bryghus_øl_kååååd

Et heldigt billede, hvor jeg for en gangs skyld er på den anden side af kameraet *Say Cheese*

En dag med godt øl, er selvfølgelig bedst i godt selskab, og godt selskab er man nærmest altid sikker på at møde på Amager Bryghus. Jeg tror endnu ikke jeg har været en tur derude uden at møde et velkendt ansigt, et stort smil og fået en hyggelig sludder.

En anden ting, som du også kan være helt sikker på at finde på bryghuset til forårs-release er KØ! Kø til at indkøb af godt øl – både i poser og kasser, slæbt i hånden og på sækkevogne. Jeg har dog endnu ikke set nogen slæbe afsted med en hel palle… Den lange kø rykker dog hurtigt fremad, så hvis du tager en øl med i køen, så passer det nok meget godt med at du er fremme når øllen er tom og du har brug for dine hænder til at bære dine nyindkøbte øl med dig.

Humle_og_mad_paa_amager_bryghus_øl_kø_ølindkøb

Humle_og_mad_paa_amager_bryghus_øl_henrik_papsø_ølindkøb

Og for enden af køen, finder du foruden alt øllet, den smilende og venlig Hr. Papsø! Papsø er en rar mand, der i samarbejde med et godt team sørger for at køen bevæger sig med lynets hast således at du har mere tid til at hygge, drikke øl og købe merch… Der blev desuden også solgt samler-ølglas og coasters – og hvis du var heldig, så fik du det fine glas med Hr. Papsøs fornavn med hjem. Jaja, fint skal det være!

SKÅL!!! i No Rice & Curry og Kåååd! (Du kan læse mere om Kåååd her) – som jeg fik slæbt en blandet kasse med hjem af. De øl er så friske at der næsten kan erstatte juicen på morgenbordet lørdag morgen.

Hvis du vil læse mere om oplevelser på Amager Bryghus, så tjek det ud her: Humle & Mad i selskab med Amager Bryghus

This entry was published on 01/03/2016 at 15:48. It’s filed under Øl, Ølbutikker, Dansk øl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: