Humle & Mad

Ølanmeldelse – Økologisk India Dark Ale fra Herslev Bryghus

Dagens øl er en øl, som jeg længe gerne har villet skrive et par ord om her på bloggen, men hele tiden er kommet fra igen da jeg 90% af gangene får den på fad og ikke på flaske. Men den anden dag tog jeg mig sammen og gik en tur i den lokale Irma og fik hentet et styks India Dark Ale fra Herslev Bryghus hjem. 

Jeg er ikke sikker på, hvornår jeg første gang stødte på denne øl, men jeg kan huske at første gang jeg bestilte den fordi jeg huskede den som noget virkelig godt var en kold vinterdag i 2014 på Café Bankeråt inde i Indre By. Til de af jer, der ikke kender Bankeråt, så kan jeg afsløre at det er det mest besynderlige og hyggelige sted du kan forestille dig – i hvert fald, hvis du deler min hang til det lidt skæve og quirky. Der er hyggelig belysning, en masse gode siddekroge og pladser, en dejlig bar med godt øl på både fad og flaske og god kaffe og te. Desuden er stedet fyldt med udstoppede dyr, dukkehovedlamper, mystiske genstande fra guderne må vide hvor, og fik jeg sagt hygge? Det er et af de steder der bare skal ses og opleves. 

Bankeråt en kold vinterdag er dog et sted der ikke lige lægger op til en let pilsner. Der skal noget kraft og fylde til, men jeg havde altså en umådelig lyst til noget humlet, men også noget mørkt og da jeg opdagede at India Dark Ale fra Herslev Bryghus var på fad, så gik alting jo op i en højere enhed…! Siden da har jeg ofte fået den på fad, men sjældent på flaske, hvilket jeg tror at det bliver ved fremover, da jeg sætter pris på at min humle er så frisk som overhovedet muligt.

Økologisk India Dark Ale fra Herslev Bryghus

50Cl – 6,2% ALC

FullSizeRender-1

Økologisk India Dark Ale fra Herslev Bryghus

Når kapslen ryger af flasken mødes du af en let ristet duft. Når øllet kommer videre over i glasset udvider duftnoterne sig og byder nu på en let bitterhumlet duft med lækre noter af mørkristet malt – nærmest kakao. Det er dog tydeligt at der ikke er tale om en hel friskflasket India Dark Ale.

Den første mundfuld byder på en smagsoplevelse, der er mørk og humlet. Øllet har en god ristethed, der giver lækre nuancer til karakteren, men den er let drikkelig og læskende. For mig er dette som sagt en øl som normalt nydes på fad, hvor humlen spiller en langt større rolle. Det skal også lige tilføje, at vores Irma måske ikke er den der sælger flest af Herslevs mørke øl – desværre. Men hvis du får en friskflasket udgave af India Dark Ale fra Herslev Bryghus, så får du helt sikkert også en lækker og balanceret humleprofil med i købet.

Der er tale om en rimelig simpel, men super god øl – noget der godt kunne blive en klassiker i sortimentet.

Øllen kan drikkes kooold fra køleskabet, men personligt så synes jeg også godt om den lige får lov at stige nogle grader, hvorved maltprofilen får lov at skinne lidt mere igennem.

Selvom du normalt ikke er til sorte eller mørke øl, så synes jeg at du skal give denne ale en chance. Den er nemlig på ingen måde tung, og er faktisk en god tørstslukker på en halvkold vinterdag eller en sen sommeraften…

Ølanmeldelsen ender med et solidt resultat: 7 ud af 10, men hvis den er friskskænket fra fad så kan den let snige sig noget højere op!

Hvis du efter denne dejlige øl, har lyst til flere, så kan du jo lade dig inspirere af mine andre ølanmeldelser, der både rummer noget med æble og noget der er glutenfrit: Ølanmeldelser

SKÅL & Velbekomme!

Etikettetekst

Økologisk India Dark Ale er brygget på bygmalt og flere aromatiske humletyper, som giver en frisk duft af humle og citrus. Engelsk chokolademalt runder øllet blødt af, og den mørke farve kommer fra de ristede malte af hvede og byg. Økologisk India Dark Ale har et flot og cremet skum, og den store mængde new zealandsk humle giver en god, frisk bitterhed, der sættes i skak af maltens sødme. En øl med god fylde og krop. 

Karaktertræk: Mørk, bitter og ristet, med skarphed. Farve: Mørk kastanje. Bitterhed: Høj 70 IBU. Sødme: Halvtør med nogen sødme, der holdes i skak af bitterheden. Indbrygningspct: 15,5° plato.

This entry was published on 22/02/2016 at 14:45. It’s filed under Øl, Ølanmeldelse, Dansk øl and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Ølanmeldelse – Økologisk India Dark Ale fra Herslev Bryghus

  1. Pingback: Instinct By Svaneke | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: