Humle & Mad

Øl på ferien i Grækenland

Sommerferie! Det er noget vi alle gerne vil på, og rigtig mange tager da også afsted, og ofte mod de varmere himmelstrøg. Der er dog en ting, som vi ølentusiaster ofte kigger langt efter – en øl med lidt mere power end, hvad en lys pilsnertype har at byde på. For nok kan denne være en god tørstslukker i den bagende sol, men efter et par dage, så har man altså brug for noget lidt mere lækkert og udfordrende. Det var i hvert fald sådan jeg endnu engang havde det på min ferie, denne gang til Grækenland.

IMG_3845

Selvom glasset siger Amstel, så er det en kold, velfortjent Mythos!

Jeg vil derfor rigtig gerne dele mine rejseoplevelser omkring øl med jer, så I forhåbentlig kan slukke tørsten med lidt lækkert øl, hvis I kommer forbi Grækenland…

IMG_3803

Solnedgangen på Paros – den var lige smuk, hver dag ❤

Så står du og skal planlægge sommerens ferie – det er jo nu at billetterne er billige – så kan jeg varmt anbefale Grækenland. Landet er smukt som dagen er lang. Indbyggerne venlige, og øllet er faktisk ganske godt. Vi endte med at nyde mange dejlige øl i solnedgangen, og spiste os godt mætte i skøn, frisk og veltilberedt mad… Vi kommer helt sikkert tilbage!

Nu er det desværre ved at være lidt tid siden at vi var afsted, og jeg håber at vi snart kommer tilbage igen, især nu, hvor jeg sidder og kigger billeder og ølanmeldelserne igennem. Hvem trænger ikke til lidt sol og sandstrande i dette vejr? Nå, men i og med at det er lidt tid siden at vi var afsted, så betyder det også at jeg har ændret lidt ting og sager i forhold til mine ølanmeldelser siden da. Jeg er gået fra en skala på 0-5 til en på 0-10, det har jeg gjort fordi jeg ønskede lidt mere nuance. Alle anmeldelser af øllene herunder er dog lavet ud fra 0-5 skalaen, men jeg har smidt den nuværende skala på i slutningen af hver beskrivelse af øllet. Der er helt sikkert nogle af vurderingerne, der ville have set lidt anderledes ud i dag, men en smag og behag ændrer sig jo med tiden og lige for tiden har jeg en lyst til sorte, men ikke alt for tunge øl, hvilket er rimelig nyt for mig. Normalt hed det jo, tungere des bedre…

IMG_4160

Voreia IPA

Siris Microbrewery

IPA – American 7%

Jeg gav den 4 af 5 – og kunne faktisk godt tænke mig at man kunne købe Voreia i Danmark. Det er en frisk og lækker øl, der er lidt mere craft beer end mange andre græske øl. På min nuværende skala ville den være endt på 8 ud af 10.

IMG_3919

Piraiki Bio Beer Pils

Piraiki Microbrewery

Pilsner – Other 5%

Bio Pilsen fik 3,5 af 5 og da jeg helt klart mest er til øl med lidt mere spark, så er det en pæn karakter. Den røg dog så højt op, fordi den har lidt mere kant end de fleste andre pilsnere. Den havde noget krop og en god balance. 7 ud af 10 ville karakteren hedde på min skala her på bloggen.

IMG_3791

Voreia Pilsner

Siris Microbrewery

Pilsner – Other 5%

Jeg rendte ind i Voreia igen, dog i en lidt lettere version, hvilket nok er grunden til den lidt lavere karakter – 3 af 5. Det er en god og frisk pilsner, som helt sikker slukker din tørst i varmen. 6 ud af 10 her på bloggen.

High Hops 6

Brouwerij Maximus

IPA – American 6%

Selvom dette er en IPA, så snupper den kun 3,5 af 5. Det er fordi den altså mangler lidt humlespark. Måske har den ikke været helt nybrygget, eller måske er mine forventninger til humleindholdet højere end grækernes. Det er en ganske fin øl, men meget IPA er der ikke over den. 7 ud af 10 her på bloggen.

IMG_3719

Santorini Black

First Lomax (Volkan)

Dunkelweizen 5%

Disse vulkanøl havde jeg hørt lidt om inden afrejse og glædede mig faktisk til at opstøve dem. Vulkanøl er jo ikke ligefrem noget vi vælter os i her i lille, flade Danmark… Desværre levede de ikke helt op til forventningerne. Den sorte her, er en fin sort sag, men den har ikke meget krop eller den slags karakter som jeg havde håbet på. Derfor endte den nede på 3 af 5. Måske hvis jeg havde fået den igen i dag, med lidt lavere forventninger, at sagen havde været en anden, men det må tiden vise… 6 ud af 10 her på bloggen.

IMG_3666

Santorini Blonde

First Lomax (Volkan)

Lager – Pale 5%

Lidt pænere end dens sorte ven, klarer Santorini Blonde sig. Der er lidt mere karakter i denne øl, og den er frisk og med en god afrunding i smagen. Fælles for begge øl er dog at humlen ikke spiller den store rolle. Blondinen her sniger sig op på 3,5 af 5. Det skal dog siges at jeg sagtens kunne finde på at købe denne øl igen, hvis jeg sad på en solskinsø og skulle have tørsten slukket. 7 ud af 10 her på bloggen.

IMG_3713

Mythos Radler

Mythos Brewery

Radler 2%

Selvom denne radler kun løb med 2,5 af 5, så er det i forhold til mit normale forhold til radlere rimelig højt. Jeg synes de som regel er for søde. Denne her overraskede dog med at være frisk og meget læskende. Mener at jeg endte med at drikke den et par gange i løbet af ferien og ville gøre det igen.

IMG_3884

Mythos

Mythos Brewery

Lager – Pale 4,7%

Med en første karakter 2,5 af 5, så endte dette alligevel med at være den øl som vi vendte tilbage til. Den var at få over alt og af pilsnerne der var tilgængelige, så blev denne en klar favorit. Den havde lidt mere kant og sprødhed end de andre pilsnere, og den var perfekt når man var meget tørstig efter en bade eller gåtur i solen. Jeg blev nok så glad for den at den fortjener at ende på karakteren 6 her på bloggen. Det er en rigtig fin masseproduceret pilsner. Det kunne Tuborg godt lære lidt af!

IMG_3351

Fix Dark

Olympic Brewery

Lager – Black 5,2 %

Nogle gange vandrer man bare rundt i gaderne og ved at man har brug for en stor fadøl at slukke tørsten med, men en lys øl er ikke lige det man har lyst til, ej heller er en stout sagen, da det gerne skal være en øl, som hurtigt kan drikkes og slukke den stigende tørst. I Athen var vi heldige at finde en sådan øl – Fix Dark! Den har fået 3 af 5, og det får den fordi den er sort, uden at være tung. Den har lækre chokoladenoter, uden at være sød og så er den simpelthen super drikkevenlig. Hvis jeg havde fået den igen i dag, så tror jeg faktisk at karakteren havde faldet 0,5 højere end på ferien. Men den får for nu 6 ud af 10 her på bloggen.

IMG_3353

FIX Hellas

Olympic Brewery

Lager – Pale 5%

Dette er vist, hvad man godt kan tillade sig at kalde en rigtig lager. Den er ikke tynd eller sød. Den har lidt kant og en god mundfylde. Ikke noget tyndt sjask her. Jeg gav den 3 af 5, hvilket nok er en et passende karakter. Den er god og standard, uden at være overraskende eller prangende. 6 ud af 10 her på bloggen.

IMG_3313

Smukke gamle Athen – der er et par fine ølbarer i byen

Ølbarer er ikke noget, det ligefrem vrimler med i smukke Grækenland, men der er faktisk en god lille håndfuld i nogle af de større byer. Jeg vil gemme denne afdeling til et senere indlæg, så du har lidt at se frem til. I mellemtiden, så kan du jo drømme dig væk på en lækker, solbeskinnet sommerferie… Og eventuelt læse mine beretninger fra Marrakesh, der helt sikkert vil bidrage til dine dagdrømmerier væk fra den grå kulde.

IMG_3770

Græske øer, med hvide byer, hvem kan få nok af det?

SKÅL & VELBEKOMME!

Advertisement
This entry was published on 09/02/2016 at 14:45. It’s filed under Øl, Ølanmeldelse, Græsk øl, Ud og se verden and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: