Humle & Mad

Cocktail hour i Marrakesh

Som lovet i mit tidligere indlæg omkring mad og drikke i Marrakesh, så vil jeg her dele lidt tips og tricks til at slukke tørsten – den, der som kun kan slukkes med alkoholiske drikke – i det ellers rimelig tørlagte Marokko. 

Jeg nåede desværre kun selv at besøge to barer i Marrakesh, da der er lidt langt imellem snapsene dernede… bogstaveligt talt. Jeg havde dog på forhånd læst lidt på nettet og på Tripadvisor, så vi ikke blot skulle vandre hvileløse rundt i varmen… 

Øl og vin ude i byen

Hvis du tænker at du lige vil have en øl ude i byen, så skal du vende dig i retning af den nye bydel Guilez. Så vidt jeg har kunnet orientere mig omkring, så er den gamle bydel, Medinaen, rimelig tørlagt. Men når man så vandrer rundt i Guilez, så ser man også hist og her meget moderne bygninger, der lige så godt kunne have ligget på strandpromenaden på Tenerife. Det hænder at nogle af disse bygninger har store skilte stående ude foran med tilbud om happy hour, tapas og vin eller blot et tilbud på øl. Når man går ad den store boulevard, der går fra den gamle til den nye del af byen, så ser man i hvert fald flere af disse. Ellers så kan Tripadvisor eller Triposo også være behjælpelige med et par henvisninger.

IMG_9400

Den store boulevard ude i Guilez

 

Chesterfield bar/pub

Det første sted vi aflagde et visit var en English Pub – Chesterfield Bar. Jeg tror dog at de fleste engelske pubgængere ville kigge lidt forundrede, hvis deres lokale pub lige pludselig havde en pool og en grøn og sprudlende gårdhave, men det kan være at jeg blot er lidt snæversynet?! Chesterfield Bar ligger inde på et hotel, så den er ikke så let at spotte fra gaden. Når man kommer ind er belysningen dæmpet og baren (i hvert fald denne dag omkring kl 18) tom… Der var dog en venlig bartender, med lidt god humor, og en helt masse store lædermøbler. Det der med Chesterfield har de taget ganske bogstaveligt. Stedet er dog også lidt mere poleret, end hvad jeg forventer af en english pub, som den slår sig på at være. Men det betød ikke så meget, for vi endte med at liste ud i gårdhaven, hvor der sad et par andre gæster, og hvor vi kunne kigge på poolen og den blå himmel. Vi kom for at få en lokal fadøl og det fik vi. Desværre havde de kun mulighed for at servere den i et 25cl ølkrus, men det gik an og den slukkede tørsten.

IMG_9403

Barkortet – stilrent, det var der

Barkortet bød dog også på alverdens andre ting, mange af de samme som man ser på kortene herhjemme. Whisky, rom, vodka, portvin, flaskeøl, drinks, shots etc. Og med alle de kendte vestlige brands. Priserne var ganske fine, uden at være billige. Hvis du ikke drikker alkohol, så har du også mulighed for at få alle cocktails virgin style, til en noget lavere pris. Chesterfield kan varmt anbefales, hvis du lige har brug for en pause fra den travle Marokkanske kultur.

IMG_9407 (1)

Casablanca Flag beer – lille, men tiltrængt!

 

Chesterfield

Nassim Hotel

115 Bd., Mohammed V, Gueliz, Marrakech 40000, Morocco

 

Djellabar

Et helt anderledes sted, som var et absolut must visit på min liste, var Djellabar (Djellabar er navnet på de lange kjortler, som mændene går klædt i hernede), der er en gammel bryllupshal fra 1940’erne. Alt tyder på at de indenfor seneste år har fået nye ejere, men har bibeholdt det finurlige univers, der møder dig, når du træder ind på baren/spisestedet. Steder skilter ikke stort med sin eksistens ude fra gaden af, men når du træder indenfor så er du ikke i tvivl om at du er endt det rigtige sted. Det første der møder dig er en lukket, hyggeligt belyst gårdhave med lave, bløde møbler og plads til at ryge shisha og slappe totalt af… Når du går videre ind i bygningen, i jagt efter baren eller en bid mad, så bliver du mødt af en anden verden. Der er højt til loftet, dæmpet rød/lilla belysning, krummelurer og udskæringer over alt, massive polstrede møbler, moderne barstole, popart på væggene og mosaikker over alt. Jeg endte med blot at stå og stirre lidt forundret rundt i et minutstid – jeg havde aldrig set et sted som dette. I beskrivelsen af stedet, havde mange skrevet at det var et must og at bohemestemningen herskede stedet og det havde de sandelig ret i.

IMG_9423 (1)

Boheme you say?

Vi er de eneste på stedet, da søndag ikke lige er dagen, hvor de smarte unge Marokkanere går ud og slår til Søren. Dog kommer der lidt flere gæster inden at vi forlader stedet og bartenderen fortæller os, at hvis man virkelig vil se stedet i fuldt udskejelse, så skal man komme på en lørdag. Barkortet byder på et noget større udvalg end på Chesterfield, og også et lidt mere eksotisk udvalg. Vi snupper et par cocktails af den mere lokale slags – det er jo cocktail hour! Betjeningen er venlig og professionel, og der går da heller ikke lang tid, før end at vi får serveret et lille fad med snack på husets regning. Det er lækre cocktails, som varmt kan anbefales, men hvis du er mere til whisky og rødvin, så har de også et stort udvalg af disse.

IMG_9424 (1)

Gin cocktails og snacks ❤

Alt i alt må jeg sige at Djellabar, bare er et sted, som skal opleves. Jeg kunne skrive nok så meget om stedet, men det vil ikke gøre fyldest.

Djellabar

2 rue Abou Hanifa | Villa Bougainvillée, Marrakech 40000, Morocco

 

Victoria

Hvis du ikke helt fik slukket tørsten på Djellabar, og tænker at du lige vil have en flaske vin eller andet sjovt med hjem på værelset, så fik jeg et tip om at Victoria ligger for enden af gaden. Jeg nåede desværre aldrig ind i butikken, da vi på sidste dag ankom to minutter efter lukketid. Men der var forsat lys i butikken, så jeg kunne lure lidt ind af vinduerne og tjekke udvalget ud. Jeg må indrømme at det så pænt ud – der var lidt af hvert i forhold til vin og spiritus. Øl kunne jeg desværre ikke se, men jeg tænker at de har haft nogle, da Victoria er et af de få steder, hvor man kan købe alkohol. I supermarkederne finder du kun alkoholfrie øl.

*Victoria lukker om fredagen kl 20.00 – og vist lidt tidligere om søndagen.*

Vin på dit hotel/riad

Der er selvfølgelig også den mulighed at du venter med at drikke din vin eller øl indtil at du er tilbage på dit Riad eller Hotel. De ved nemlig godt at turister gerne vil have en lille en til maden eller blot til hygge hen på aftenen eller ved poolen i solen for den sags skyld. Og det er altså ikke fordi de ikke selv drikker dernede – det er bare ikke helt så udbredt som her hjemme. Men de unge tager stadig i byen og fester og drikker sig fulde.

Priserne er selvfølgelig lidt højere på hotellet/riaden, end hvis du købte det i en vinhandlen eller lignende. Men i forhold til danske priser, på fx barer og restauranter, så er prisen sådan set ganske rimelig. Vin ligger mellem 120 – 165 Dirham, de steder, hvor vi har set dem og øl til omkring 33 Dirham. Vinen og øllet er ikke noget, der får dine smagsløg til at gå amok og juble i vildskab. Men de er fine og letdrikkelige og virkelig tiltrængte efter en lang dag med laaaaaarm og os.

 

Køb drikkevare med hjem til Danmark

Nu, hvor du måske har fået smag for marokkansk alkohol, eller måske endnu ikke har fået smagt – så er det rimelig oplagt liiige at snuppe en enkelt flaske eller to med hjem til det kolde nord. Hvem ved, måske smager det også lidt af solskin?! Vi endte med at storke hele byen rundt i jagten på et sted at købe noget rødvin, for vi havde altså hørt rygter om at de faktisk brygger god vin i Marokko. Jeg endte også med at få en anvisning om et sted ude i byen, men da vi ankom var det to minutter efter lukketid. De sælger nemlig ikke vin, øl og spiritus i de almindelige supermarkeder. Eller, i hvert fald ikke noget med procenter i.

MEN, der er jo altid et men… Der er en anden mulighed og den er nem og rar. Den hedder lufthavnen. I lufthavnen er der faktisk et fint udvalg af marokkansk vin. Øl så jeg dog ikke, men må også tilstå at jeg ikke mener at det er noget, som er værd at slæbe med hjem til Danmark. De er fine i solen, men så er det vist også det. Priserne i lufthavnen er fine og kommer i et rimelig bredt udvalg fra 5€ til ca 30€, så der er lidt at vælge imellem. Der er både rosé, hvid og rød.

Derudover har de også et mindre udvalg af Marokkanske spiritusser. Den havde jeg dog ikke lige set komme… Men hvis jeg ikke havde været så forvirret, så havde jeg husket at købe figenspiritussen med hjem. Den var endda til en fin pris. Så hvis du lige skulle komme forbi, så tag den lige med hjem til mig.

Vi endte i stedet med en flaske rosé og en flaske rødvin. Jeg ser meget frem til at smage dem og håber at jeg kan lave noget skønt mad i min nyindkøbte tagine, der passer godt til. Update følger!

IMG_9444

Servering i solen og de obligatoriske gadekatte

 

SKÅL og VELBEKOMME!

This entry was published on 24/01/2016 at 10:30. It’s filed under Øl, Drik øl i byen, Spis Ude, Ud og se verden and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: