Humle & Mad

Årets nye øl

Det er jul, det er snart nytår og derved slut på året… Derfor har vi i det danske ølbloggerforum besluttet os for at I skal have en tidlig julegave i form af en række nomineringer af “årets et eller andet” indenfor mikrobryggens verden. Vi har ikke snakket sammen om nomineringerne ud over at titlerne, som uddeles er de samme. Vi startede ud i mandags med “Året danske bryggeri” , forsatte tirsdag med “Årets ny bryggeri”, onsdag var det “Årets udenlandske bryggeri” og i dag er det så tid til “Årets nye øl“ . Vi forsætter legen til og med fredag, og du ikke bør misse en eneste nominering – tænk, hvis du gik glip af “Årets øloplevelse”?

Der var ikke den store tvivl, da jeg skulle finde året nye øl! Eller det passer ikke helt… Der var en tvivl omkring, hvor vidt den nu også var fra i år, for jeg synes, at jeg havde drukket den så mange gange, at det måske ikke helt kunne passe med i år og samtidig så er det en øl, som jeg slet ikke forstår ikke har eksisteret hele tiden. Hvad gjorde vi før?

Årets nye øl 2015

Men heldigvis var den fra i år og heldigvis var det ikke blot en engangsfornøjelse. Den er siden første udgivelse blevet brygget igen og igen i stride strømme og markedet er slet ikke til at mætte! Men Hey, hvad havde de forventet?! Det er Amager Bryghus og deres fantastisk øl Batch 1000 som jeg snakker om. Det er jo en øl som man (ja man, for jeg har endnu ikke mødt nogen som har sagt noget dårligt om den…!)  altid har lyst til at drikke, en øl som man altid lige kan drikke en mere af og som bare ikke bliver kedelig.

Hvis jeg måtte vælge en øl som jeg skulle drikke resten af livet, så tror jeg faktisk at det ville blive Batch 1000. Den er så frisk, så sprød, så fyldig, så blomstret, så frugtig, så meget af det hele, uden at være for meget af noget som helst. Og så er der masser af humle i, og det er lækkert!!!

Jeg har ikke så meget mere at tilføje end at SELVFØLGELIG er Batch 1000 “Årets Nye Øl” 2015!

IMG_9059

Amager Bryghus – René, Jacob, Morten, Andreas, Papsø – I kan bare det der med at brygge godt øl og sørge for at vi humlehungrende øltosser ikke lider nogen nød. Et stort tak her fra!

Tjek alle de dejlige anmeldelser af Batch 1000 ud lige her og bliv tørstig:

Batch 1000 i følge Triplealehead 

Batch 1000 i følge Ølnovicerne

Batch 1000 i følge Ousen

IMG_5003

Den første officielle præsentation af Batch 1000!

Tillykke Batch 1000 – du er ÅRETS NYE ØL 2015!

IMG_5033

Nogle ligefrem tilbeder Batch 1000, mens andre forholder sig mere skeptisk….

 

COMMERCIAL DESCRIPTION

Danish: Der er i sandhed løbet meget øl gennem tankene, siden Amager Bryghus slog porten op i april 2007. Tankene er blevet flere, VI er blevet flere og – indrømmet – så er vi måske nok også blevet lidt rundere. Men det er kun fordi, vi har det godt og prøvesmager grundigt på øllet! Nu har vi brygget og smagt os helt frem til batch # 1000, og det vil vi gerne fejre med en af de øltyper, som vi ved, at mange er glade for: en saftig og humledryppende IPA med amerikansk inspiration. Der er humle alle vegne i Batch 1000, en slags under mæskning og kogning, to andre i whirlpoolen og så tre forskellige under både første og anden tørhumling. Tak for støtten til jer alle gennem årene her i betonhelvedet i Tårnby – vi var her ikke i dag uden jer.

Ingredienser: Vand. Bygmalt: Pilsner, Munich, Melanoidin. Humle: Herkules, Amarillo, Chinook, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi, Centennial. Gær. US-ale

Advertisement
This entry was published on 17/12/2015 at 12:19. It’s filed under Årets ..., Øl, Dansk øl and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

5 thoughts on “Årets nye øl

  1. Pingback: Årets nye øl: The Dank Dane | Ølnovicerne

  2. -og selvfølgelig er Batch 1000 valgt i Ulkløbben:
    http://blog.ulkloebben.dk/#post163

    Like

  3. Pingback: Fonta Flora på besøg på Amager Bryghus | Humle & Mad

  4. Pingback: Årets nye øl 2016 | Humle & Mad

  5. Pingback: Køge Øldag 2019 – Vores smageliste – SKÅL! | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: