Humle & Mad

Ølanmeldelse – Greener Pastures fra Alefarm Brewing

Nu er det over et halvt år siden at jeg gik i luften med denne ølblog og så er det vist på tide med nogle reelle ølanmeldelser… På min gamle ølblog var det hovedfokus – øl, øl og atter øl til anmeldelse. Her på Humle & Mad ligger fokus lidt anderledes, og der er efterhånden også en del gode ølblogs som anmelder øl, men helt undlade ølanmeldelser vil jeg nu ikke, da jeg finder det ret så hyggeligt lige at læse et par ord omkring en øl inden at jeg kaster mine guldmønter efter den.

For at tage hul på anmeldelserne har jeg valgt at begynde et sted tæt på hjemme, eller kind of. Nærmere bestemt hos nomadebryggeriet Alefarm Brewing, som har oprindelse i Brønshøj. Jeg købte denne øl for snart noget tid siden, i en kasse fra BoxBeers da de var rimelig nye. Jeg fik dog meget hurtigt at vide at øllen ville nå sit højdepunkt hen på efteråret, så jeg placerede den godt ude af syne, nede bagerst i det kolde skab og forsøgte at lade som om den ikke eksisterede, hvilket var svært!

Men endelig kom der en dag, som syntes passende for at tage den lille grønne sag frem fra skabet og kigge nærmere på, hvilke herligheder den havde at tilbyde…

IMG_9002

Greener Pastures fra Alefarm Brewing 2015

Greener Pastures er en farmhouse saison, hvilket er en øltype som jeg forbinder med en rigtig fyraftensbajer. Det blev det også til denne gang – efter en dag med malerarbejde. Øllen er tørhumlet (dry hopped: når humlen først tilsættes under gæring) med citra humle, hvilket efter min mening er en skøn humle med masser af karakter. Desuden er øllet gæret med ale gær og brettanomyces, der virkelig tilfører den noget funk og noget leg. Jeg er vild med det vilde!

Når du åbner øllen bliver du mødt af en syrlig stald – masser af hø og tørret græs… Den præsenterer et flot kridhvidt skum og perler smukt. Jeg tror det var den helt rigtig beslutning at vente til nu med at drikke den. Den har en god maltprofil, der ligger en rigtig god base for øllen. Der er god fylde, men ingen voldsomhed. Og så er den lækkert karboneret – ikke for meget, ikke for lidt. Lige sådan som en fyraftensøl skal være – frisk og let sprudlende, uden at det overtager smagen. Greener Pastures renser munden, frisker op og giver dig masser af funk! Den eneste binote som byder mig lidt imod er en svag skumbanan – jeg er bare ikke fan af skumbanansmag i øl. Men jeg synes at resten af øllens karaktertræk overdøver dette og gør den til en rigtig fin og frisk øl.

Jeg ville med glæde drikke den igen, og som kæresten siger, så tror jeg faktisk at den ville fungere rigtig godt på julefrokostbordet, da den vil kunne stå imod alt det fede og til tider let brændte mad.

Jeg må nok ende med at give den karakteren 8 ud af 10.

Nu er det den første og eneste øl, som jeg har fået fra Ale Farm Brewing so far, men jeg håber bestemt ikke at det bliver den sidste. Idet bryggeriet ligger lige rundt om hjørnet må man jo huske at bakke op om lokalmiljøet, og når det så betyder at drikke godt øl – ja så lad gå da…

TIP: Husk at Alefarm Brewing vil deltage på den kommende CBC – JEG GLÆDER MIG!!! 

Yderligere bonusinfo: Alefarm Brewing får eget bryggeri i Køge i starten af det nye år – godt at jeg skal til Køge i starten af det nye år!

This entry was published on 03/12/2015 at 15:30. It’s filed under Øl, Ølanmeldelse, Dansk øl and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Ølanmeldelse – Greener Pastures fra Alefarm Brewing

  1. Pingback: Årets nye bryggeri 2015 | Humle & Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: