Humle & Mad

JULEBRYGSSMAGNING

I lørdags var en jeg et smut forbi Kvickly Allerøds store julebrygssmagning, hvor årets juleøl skulle kåres. Festlighederne bød på intet mindre end 101 julebryg – plus det løse! Det var som altid en fornøjelse at smage sig igennem de mange forskellige bud på den rette julebryg. 

Hallen var som altid godt fyldt op af glade ølentusiaster

Hallen var som altid godt fyldt op af glade ølentusiaster

Jeg nåede selvfølgelig ikke igennem dem alle – langt fra! Det var heller ikke planen – man skal jo kende sin grænse… Jeg fik fingre i listen over alle øllene, da jeg stod i kø, hvorfra jeg lagde en slagsplan, så jeg ikke glemte nogen af dem, som jeg BARE MÅTTE SMAGE! 

Der endte med at være en hel del krydser, men så er det jo godt at man er to, så man kan dele og derfor også smage dobbelt så mange øl. Vi startede fra et hjørne og nåede salen rundt et par gange, da vi ikke ønskede at de alle mørkeste øl skulle overdøve de lidt lettere bud på en juleøl. 

Listen var lang - heldigvis havde vi papir og pen til hjælp!

Listen var lang – heldigvis havde vi papir og pen til hjælp!

Julebryg er ikke længere blot en halvsød, krydret, mediummørk øl. I dag kan julebryg være alt imellem en humlet IPA og sort sort milkstout. Hvilket jeg syntes er skønt! For det kunne godt gå hen og blive en lidt lang december, hvis der ikke variation i øllet. Jeg nyder at kunne skylle noget af den fede julemad ned med en friskhumlet øl eller tage en stout i stedet for dessert og kage – selvom man selvfølgelig godt kan indtage begge dele på en gang. 

Godt øl smager nu bedst i godt selskab! <3

Godt øl smager nu bedst i godt selskab! ❤

Aftenen bød på flere overraskelser – heldigvis! Jeg fik et glædeligt gensyn med Phister de Noel og Sort Julemælk, der begge ligger mit hjerte meget nært, når det kommer til øl til den mørke vintertid. Herudover rendte jeg også ind i en nyhed fra Herslev, som jeg havde set meget frem til at smage. En ny Mark Høøl – nu med KIRSEBÆR! Jeg er vild med kirsebær!!! Jeg er dog ikke vild med klistret, kunstig kirsebær, hvilket man ofte støder på. Derfor blev jeg lykkelig, da den rare sælger Helge fra Herslev fortalte mig at den er brygget med friske kirsebær og ikke med ekstrakt eller andet pjat. Jeg burde skaffe mig en kasse, så jeg har lidt til ris a la manden og bare sådan helt generelt til december…. 

Mark Høøl er mig meget kær og denne havde jeg virkelig set frem til. Den smager skønt af friske kirsebær og er hverken sød eller klistret

Mark Høøl er mig meget kær og denne havde jeg virkelig set frem til. Den smager skønt af friske kirsebær og er hverken sød eller klistret

En af mine yndlings juleøl i selskab med en juleøl fra et af mine nye yndlingsbryggerier - Rocket Brewing <3

En af mine yndlings juleøl i selskab med en juleøl fra et af mine nye yndlingsbryggerier – Rocket Brewing ❤

Dette blev årets nye favorit - havde ikke lige set den komme snigende, men lets face it... Franskmænd kan bare et eller andet med kvalitet!

Dette blev årets nye favorit – havde ikke lige set den komme snigende, men let’s face it… Franskmænd kan bare et eller andet med kvalitet!

Arrangementet diskede op med 101 forskellige julebryg – 5 kr pr. smagning, hvilket gør at man kan komme rimelig vidt omkring selv på SU. Jeg blev både skuffet og glædeligt overrasket i løbet af aftenen. Mest glædelig tror jeg! Og vi endte da også lige med at hoppe en tur over i Kvickly for at proviantere – de havde jo rabat på alle juleøllene, og så ofte er man jo heller ikke i Allerød. 

Foruden øl kom vi også forbi lidt cider og likør, begge dele noget man godt kunne ende med at blive afhængig af! Midt i det hele blev vi præsenteret for varm cider, let krydret og læskende – med vise ord om at det skulle være en delikatesse, hvis der blev tilsat gin! Wauw Wauw! 

Kort derefter nærmest overfaldte nedenstående kastanielikør min opmærksomhed, for er der noget som jeg værdsætter – næsten – lige så højt som øl, så er det kastanier. JEG ELSKER KASTANIER!!!! Så jeg måtte jo se, om der var hold i denne likør. Og HOLD NU OP! Det var der – den var selvfølgelig sød, for det er jo en likør, men samtidig var den kraftfuld, ristet, varm og helt igennem lækker. Jeg drømmer om (og savler lidt over) en skøn andesovs med et skævt af denne, blot som en lille en efter maden eller som den rare dame sagde; hældt hen over ris a la manden…. *Indsæt selv savl*

Kastanielikøren tog mig med storm! Jeg er FAN!

Kastanielikøren tog mig med storm! Jeg er FAN!

Til sidst kan jeg afsløre at der måske er noget nyt under opsejling… De tre smukke og skønne øl-furier har noget i ærmet og jeg spår dem stor succes. Med den glæde de formår at sprede omkring sig kan det jo ikke blive andet! Desværre savnede vi Helle, så I må nøjes med Camilla og Kate, der som altid er leveringdygtige i store smil og hygge en masse. 

To, af de tre berygtede furier - Sig hej til Camilla og Kate

To af de tre berygtede furier – Sig hej til Camilla og Kate

Hvis du nu tænker at du skal have fingre i  de dejlige øl som jeg her har skrevet lidt om, så får du lige et par links her: 

Brasserie La Babaude Biére D’hive 8,5% – Juleøl

Sort Julemælk 15% – Juleøl

Coming home 4 Christmas af Rocket Brewing har jeg endnu ikke fundet online, men mon ikke den snart dukker op… 

Mark Høøl Kirsebær er på lager i Kihoskhs kælder 

This entry was published on 17/11/2015 at 16:07. It’s filed under Dansk øl, Festival and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: