Humle & Mad

På visit på Hundested Havn og Halsnæs Bryghus

En stor del af sidste uge, blev for mit vedkommende brugt på at rende rundt på to fodboldbaner i Nordvestsjælland – og nej, det var bestemt ikke for at spille fodbold, selvom det helt sikkert kunne være underholdende for tilskuerne. Jeg var taget en tur på Nakkefestival som samarit (for anden gang!), og brugte al den tid jeg overhoved orkede på at slappe af, drikke øl og white russians imens jeg fik græs mellem tæerne og havvand i håret.

I markerne mellem Rørvig og Nakke, der ligger den skønne Nakkefestival en lille uge om året

I markerne mellem Rørvig og Nakke, der ligger den skønne Nakkefestival en lille uge om året

Desværre var vejret ikke +25 grader og høj solskin, som jeg ellers havde håbet og forventet (nok ligesom resten af befolkningen…) her slut Juli. Vi fik et par gode regnskyl, og da vi nåede til lørdag, hvor de lovede massiv regn og blæst, så smed vi håndklædet i ringen og skyndte os til Rørvig for at tage en færge over til den Nordsjællandske side af øen, nærmere betegnet Hundested. Hundested er ikke en by jeg tidligere har besøgt, men rygterne sagde at det skulle være en rigtig smuk by, med Knud Rasmussens hus, flot gammel arkitektur, en hyggelig havn og ja – Halsnæs Bryghus!

Så (i bogstavligste forstand) med stiv kuling og massiv regn i ryggen løb vi ombord på færgen og blev nærmest skubbet hele vejen til Hundested af uvejret, hvor vi desværre ikke engang nåede af færgen før end at himlen åbnede sig over os… Vi forsøgte at søge lidt læ, men til sidst satte vi det lange ben foran og løb over til Halsnæs Bryghus, for efter en lille uge med festivalmad og dåsebajere, så trænger man til et propert måltid og velbrygget øl.

roervig_hundested

Da vi drivvåde og lettere forpjuskede når ind på bryghuset, så tager det os lige lidt tid at orientere os. Vi bliver mødt af meget hvide, lidt mødeagtige lokaler, der nærmest er fyldte. Folk sidder ved sorte møbler, med bordplader i lystlook, i det store hvide lokale, med de klassiske hvid lyddæmper-firkanter som loft, og lidt bagude i lokalet står en buffet, som løbende bliver fyldt op. Tjenerne summer rundt, men vi kan ikke helt finde ud af om vi bare skal tage plads, eller vente på at blive anvist. Til sidst bevæger jeg mig dog op til den prægtige bar, der ligner siden på et gammelt skib, hvorpå et skilt står placeret med besked om at man blot skal sætte sig, så skal de nok servicere. Inden vi når så langt, kommer der dog en venlig dame fra personalet og spørger om vi har brug for hjælp og hjælper os af med den våde bagage og på trods af at alt er reserveret, så får hun fundet os et bord, der ikke var blevet “afhentet” som bestilt – tak!

Den flotte bar, der desværre putter sig lidt i enden af lokalet...

Den flotte bar, der desværre putter sig lidt i enden af lokalet…

Ved bordet er der tomt, bortset fra et ølkort i sort/hvid på almindelig kopipapir, og vi sidder i et godt stykke tid og læser kortet, kigger lidt ud i luften, indtil vores nabobord er venlige og rækker os nogle menukort. Efter endnu lidt tid, så får vi fat på en sød ung tjener, til at tage vores ordre. Øllet kan vi snildt bestille med det samme, men grundet lidt allergier, så skal der lige styr på nogle ting omkring indholdet af retterne. Og efter et venligt lille puf, så smutter vores tjener da også ud i køkkenet og forhører sig. Velinformeret og med et smil tager hun imod vores bestilling og siger sågar at de meget gerne vil supplere med mit eget medbragte brød, så vi undgår allergener.

Der er godt fyldt i aften og vi har bestilt hønsesalat og en rejemad, så der går lige lidt tid, inden maden kommer – vi slår tiden ihjel med at nyde det friske øl, der fluks kom til vores bord efter bestilling. Vi tog noget ikke al for tungt øl til maden: Fabritius – en frisk og let pale ale på 5,5% og en Lynæs Lyngbakker – en fyldig og mild rug ale på 5,5%. Da maden kommer, må jeg indrømme at jeg er imponeret! Det er jo ikke bare én mad, det er et bjerg af et smørrebrød, og med masser af lækker pynt og tilbehør og med den sult turen og regnen har givet os, så er jeg nærmest lykkelig.

D E T  S M A G T E  S Å  G O D T !

D E T S M A G T E S Å G O D T !

Lige så god som serveringen ser ud, lige så godt smager den! Det er som at få hønsesalat som mormor ville have lavet den. Den er fyldig, cremet og meget velsmagende. Fyldt med lækkerier så som champignon, asparges og pickles – og serveret med (S P R Ø D) bacon, æbleskiver, vinduer m.m. on the side. Y U M ! Rejemaden lige så ligner et mindre Mount Everrest udført i rejer og pynt… (mit bud er omkring 200 rejer!!!) velplaceret på et stykke lækkert surdejsbrød og med ekstra brød on the side. Der mangler bestemt ikke noget her! Vi får kun med nød og næppe kæmpet os i gennem den lækre mad, som man bare har lyst til at blive ved med at indtage igen og igen.

Desværre kommer der på intet tidspunkt en tjener forbi og spørger til maden, så vi får ikke mulighed for at give rosen videre. Og efter måltidet, vil vi gerne lige skylle efter med en planke, så vi kan få smagt de sidste fire øl på hanerne, uden at skulle vælte derfra i en 47 hestes brandert. Der er så småt ved at være tyndet ud i gæsterne, og tjenerne dasker lidt rundt på må og få, men de er nærmest umulige at få øjenkontakt med og man ønsker jo ikke lige at sidde og råbe op midt i restauranten (og jævnfør skiltet i baren, så bestiller man fra bordet og ikke fra baren…). Tilsidst får vi dog viftet lidt med armene og opråbt en tjener, der lettere forvirret tager imod vores ønske om en planke.

Vi gik planken ud!

Vi gik planken ud!

Planken bliver serveret i følgeskab af endnu et ølkort, her med nummer 1-4 angivet ud for vores øl, også kan vi ellers læse os til resten. Nu er det jo ikke fordi jeg ikke ved noget om øl, for så sad jeg nok ikke her og skrev, men det ville have været rigtig fint med en lille intro til planken, fx om rækkefølgen man bør indtage dem i, for at få den optimale oplevelse eller lidt information omkring ingredienser – det er jo et bryghus! Men på trods af den manglende information, så smagte øllet jo dejligt. Favoritterne var de to mørke: Vådbinder – en lækker og fyldig porter på 7,6% og Sælhunden – en sprød og humlet brown ale på 6,0%.

Da vi ønsker at betale og sige tak for i aften, løber vi ind i samme problem som flere gange tidligere på aftenen. Det er nærmest umuligt at få fat på en tjener. De kigger alle andre steder hen, end på gæsterne. Dog er der en afrydder, der er kvik til at få tømt borderne for brugt service, men ham kan man vist ikke bestille ved så hurtigt og lydløst, som han forsvinder hele tiden. Til sidst, lettere frustreret (også over ikke at kunne komplimentere den dejlig mad) over den manglende kontakt, så tøffer min kæreste op i baren for at betale der og vi kan smutte mætte og satte mod København. Vi forsøger lige en sidste gang med kontakten og et tak for i aften, men mødes kun af et kort og genert farvel og tak fra en ung tjener, der vist var lidt i sin egen verden…

Vi savnede lidt sjæl og hygge i de meget hvide lokaler...

Vi savnede lidt sjæl og hygge i de meget hvide lokaler…

Halsnæs Bryghus – I kan brygge dejligt øl! Intet ekstremt og vildt, men god solid, dejlig øl, der gør sig godt til maden og et par stykker som fint går an som erstatning for desserten. Maden var formidable og jeg vil med stor glæde indtage denne igen, dog vil jeg sætte stor pris på rent faktisk at kunne fange en af jeres tjeneres opmærksomhed uden at skulle forsøge at jonglere med glas og bordpynt inden og have muligheden for at fortælle jer at I altså laver dejlig mad og brygger godt øl. Omgivelserne var fine, men jeg syntes virkelig at der er meget mere potentiale end med det nuværende mødelokalelook, hvor de smukke brygtanke og baren nærmest forsvinder. Håber at I en dag trækker havnen lidt med ind i restauranten og skruer op for hyggen, lidt farve pynter på det meste og giver meget mere rummelighed og noget at hvile øjet på.

Næste gang vi ses, satser jeg på solskin og udendørsservering, med udsigt til havnen, som jo nærmest kan nåes med tæerne, hvis man sidder udenfor.

SKÅL og VELBEKOMME!

This entry was published on 27/07/2015 at 16:50. It’s filed under Ølbar, Dansk øl, Drik øl i byen, Spis Ude and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: