Humle & Mad

Jerry’s! Amerika i Frederikshavn (eller Fressern om man vil…)

I sidste uge tog jeg mig tid til en mindre pause fra eksamen, lejede en bil (go Gomore.dk!) og kørte på visit i det jyske, nærmere bestemt Nordjylland og med flere stop nord for Aalborg. Vi var super heldige med vejret fredag, og også lørdag formiddag så vi lidt solen (og så blev det efterår…!).

Når man er på farten og på ferie, så skal man jo huske at hygge og forkæle sig selv lidt. Derfor havde jeg undersøgt hjemmefra, hvor man kunne få friskbrygget øl i Frederikshavn og omegn – det er åbenbart ikke så mange steder… Jeg fandt dog Jerry’s!

Venligst lånt her: http://jerrys.dk/beliggenhed/

Venligst lånt her: http://jerrys.dk/beliggenhed/

Jerry’s er et all american place. Stedet åbnede i 1993, fordi ejeren savnede sit hjemland og mente at Danmark trængte til lidt amerikansk kultur – jeg tror han havde ret! I hvert fald blev Jerry’s vel modtaget fra starten af og her et par og tyve år senere kører forretningen forsat strygende.

jerrys_bardisk

Old school deco!

Old school deco!

jerrys_frederikshavn_omegn

Boy-O-Boy!

Boy-O-Boy!

Når man træder ind på Jerry’s så bliver man mødt af en stor bardisk og en enarmet tyveknægt, samt en venlig og smilende tjener. Selve restauranten er holdt i et naturligt trælook, der tager en med til westen og de lokale ranchs, fint dekoreret med gamle reklameskilte og billeder fra Frederikshavn og omegn, så vidt jeg lige kunne se (correct me if I’m wrong!). Der er borde og stole, i mindre grupper og hyggelige spisekroge med bænke i bedste american style, så hvis man kun er to afsted, så kan man rigtig brede sig i en af båsene.

jerrys_mads_bestilling

Hygge i båsene, med dipping en masse!

Jerrys_menukort_diner

Da jeg ikke så godt tåler gluten og virkelig har lyst til en burger, så har jeg taget min egen burgerbolle med, som jeg håber på at kokken vil tilberede som en almindelig burger. Jeg bliver dog glædeligt overrasket da den venlige tjener hurtigt oplyser mig om at de da både laver glutenfri pizza og burger (W H A T ? !)! Jeg ender med at skyde en hvid pil efter burgeren, for jeg kan jo altid medbringe en bolle til næsten enhver burgerrestaurant, det er straks lidt sværere med en pizzabund…

Oh my! Glutenfri!

Oh my! Glutenfri!

Home brew! Yum!

Home brew! Yum!

Pizzaerne sammesætter du selv, dog har de enkelt forslag på menuen, som er sammensat på forhånd. Jeg elsker gorgonzola på pizza, så det er absolut et must når nu jeg endelig selv kan få lov at bestemme fyldet. Glutenfri pizza med gorgonzola, oksekød og hvidløg – tak! Manden hopper på frokosttilbudet med to sliders og fries til. Der er frit valg mellem tre forskellige sliders, all american uden salat og den slags pjat!  (Det skal lige indskydes her at der er en merpris på 20kr ved glutenfri pizza og 10kr ved glutenfri burger, men det er jo ferie!)

Med sådan en omgang american diner food i sigte, så bestiller vi et par af huset hjemmebryg – en Summer IPA og en Pale Ale (ja, den lille øl er min, men jeg skulle altså køre bilen…). Jerry’s har ikke brygget øl fra starten af, men det hører sig jo til i Amerika at man har bryg og mad i samme hus, så for godt ti år siden begyndte de at brygge deres eget øl. Det er let og frisk øl, der går godt til den fede mad, men uden at skræmme nogen væk ved at være over the top. Der er dog en del mere smag i Summer IPA’en end i Pale Ale’en, der desværre er lidt tynd efter min smag.

Pale Ale og Summer IPA, med hjemmebagt hjertebrød på overskydende malt

Pale Ale og Summer IPA, med hjemmebagt hjertebrød på overskydende malt

Y U M ! Glutenfri deep pan pizza! Y U M !

Y U M ! Glutenfri deep pan pizza! Y U M !

Alt i alt må jeg sige at besøget hos Jerry’s var rigtig hyggeligt og hvis jeg kommer forbi Fressern en anden gang, så kunne jeg sagtens finde på at stikke hovedet ind forbi og prøve den burger som jeg sprang let og elegant hen over denne gang. American diner food og hjemmebrygget øl går man jo sjældent helt gal i byen med, og med så fin og høflig service som de har på Jerry’s, ja så er der faktisk ikke meget at klage over. Det er ikke gourmet, men det er helt okay!

*Hvis du kender til Tabasco med Buffalo Flavour, så fortæl mig venligst, hvordan jeg skaffer en sådan! Jeg er vild med den og hældte den i rå mængder ud over min pizza ❤

SKÅL og VELBEKOMME!

Advertisement
This entry was published on 20/06/2015 at 11:30. It’s filed under Glutenfri, Spis Ude and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: