Humle & Mad

Verdens bedste bagte kartofler marineret i øl – En ølopskrift

Denne opskrift er stærkt inspireret af en opskrift min far lærte mig for mange år siden. Dengang jeg forsvor gorgonzola og vi nød lange ferier i Italien… Tak far -den opskrift har bragt meget glæde sidenhen!

Disse verdens bedste bagte kartofler er ret nemme at tilberede. Jeg vil påstå at de er en crowd pleaser og de kan nemt varieres eller tilpasses efter behov. Det vigtigste er næsten at du har en ovn og noget staniol… Og ja, nogle kartofler.

kartofler_valnødder_øl_ost_salt_peber

Gode ingredienser er et must for god mad

Ingredienser:

 • Mørk øl fx Bedstemors Stout fra Refsvindinge
 • Kartofler (min på str med et stort æg)
 • Valnødder
 • Olivenolie
 • Arla Unika øllagret blåskimmelost Twente Thousand Leagues (du kan også benytte en anden skimmelost så som gorgonzola, men denne her ost giver nogle skønne ananasnoter som er opstået ved at osten er lagret i Black Stout-øl fra Mikkeler-bryggeriet)
 • Salt og peber
 • Staniol
 1. Det du gør er at du vasker dine kartofler godt og grundigt. Så skærer du en båd ud af hver kartoffel og putter det hele i en frysepose og overhælder det med øl og lader posen ligge på køl natten over, eller fra morgen til aften, hvis du ønsker.
 2. Når spisetid så nærmer sig, så hakker du valnødderne og skærer osten i mindre stykker. Finder olie, salt og peber og tager din staniol frem fra skuffen og river lige så mange stykker af som du har kartofler. Plus et eller to stykker til alle de både du har skåret ud.fyldt_kartoffel_ølkartoffel
 3. Anbring hver kartoffel på et stykke staniol og fyld dem med ost og hakkede valnødder. Herefter overhælder du dem med olivenolie og drysser med salt og peber. Alle bådene smider du selvfølgelig i en pakke med samme indhold også er der til frokost dagen efter.bagt_kartoffel_med_øl_nødder_arla_unika
 4. Så lukker du pakkerne sammen i toppen som på billedet her og sætter dem på en bageplade.kartoffelpakker_beer_potatoes
 5. Alt efter størrelse så skal de nok bage omkring en time i ovnen, hvorefter at du har de lækreste kartofler, der ikke er totalt ostede men meget smagfulde.

baked_beer_potatoes_humle_og_mad

Spis de dejlige kartofler til salat, kød, grøntsager eller hvad end hjertet begærer og husk at drikke en god kold øl til! Herhjemme blev kartoflerne spist med stegt ølmarineret aubergine og grøn salat fra haven, det er jo sommer nu.

SKÅL og VELBEKOMME!

Advertisement
This entry was published on 10/06/2015 at 16:50. It’s filed under Mad and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Verdens bedste bagte kartofler marineret i øl – En ølopskrift

 1. Hanne on said:

  Skal det være mørk øl.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: